Pachetele pentru desemnarea a încă cinci Autorități de Management au fost transmise către Autoritatea de Audit

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a transmis către Autoritatea de Audit (AA) pachetele pentru desemnarea sistemelor de management și control aferente Programului Operațional Capital Uman, Programului Operațional Competitivitate, Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020, Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020 și Programului Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020. 

Astfel, pachetele de documente necesare acreditării tuturor Programelor Operaționale aferente Politicii de Coeziune au fost finalizate și transmise AA până la sfârșitul lunii aprilie, așa cum s-a angajat MDRAPFE. Ulterior, AA va analiza documentele și va derula câte o misiune de audit la nivelul fiecărui Program. Desemnarea autorităților implicate în procesul de management și control al fondurilor implică evaluarea acestora în vederea emiterii opiniei fără rezerve de către AA, cu privire la conformitatea sistemului cu cerințele de acreditare.

Acreditarea sistemului de gestionare a fondurilor este o condiție pentru a rambursa de la Comisia Europeană cheltuielile din proiectele cu fonduri europene. Până în prezent au fost desemnate autoritățile implicate în sistemul de management și control pentru 3 programe finanțate în perioada de programare 2014-2020, respectiv:

• Programul IPA de cooperare transfrontalieră România – Republica Serbia 2014 – 2020;

• Programul de cooperare transfrontalieră Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a transmis către Autoritatea de Audit (AA) pachetele pentru desemnarea sistemelor de management și control aferente Programului Operațional Capital Uman, Programului Operațional Competitivitate, Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020, Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020 și Programului Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020.  România – Bulgaria;

• Programul operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate.

În cazul programelor operaționale Asistență Tehnică 2014-2020, Capacitate Administrativă, Infrastructură Mare, Regional 2014-2020 și Inițiativa pentru IMM, pachetele de documente necesare desemnării au fost transmise în luna martie.

„Odată făcut acest pas, am reușit să recuperăm întârzierea cu 1 an în relația Autorităților de Management cu Comisia Europeană și să creăm astfel cadrul necesar ca banii de la Bruxelles să poată intra în țară. Am mare încredere că Autoritatea de Audit va finaliza procedurile necesare pentru ca România să își îndeplinească obiectivele asumate și regăsite și în Programul nostru de Guvernare. Pe componenta de fonduri europene vom face absolut tot ce e necesar pentru ca țara noastră să recupereze timpul pierdut în 2016 și să asigurăm cetățenilor o viață mai bună" a afirmat doamna Rovana Plumb, ministru delegat pentru fonduri europene.

Desemnarea sistemului de management și control a fost principala provocare a actualului Guvern în primul trimestru în ceea ce privește fondurile europene, alături de închiderea exercițiului financiar 2007 – 2013 - acțiuni absolut necesare pentru ca fluxul financiar să înceapă să funcționeze și să fie redusă presiunea asupra bugetului de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel