Pași pentru stimularea metabolismului lent

Andreea Sava a explicat care sunt pașii pentru stimularea metabolismului lent.

"Ați auzit multe persoane care se plâng că au metabolism lent și, da, așa ceva există. Lipsa de mișcare, dieta dezechilibrată și un stil de viață defectuos duc organismul într-o stare de autoapărare și atunci își va încetini procesele pentru a economisi energie și a-și face depozite. Din fericire, există metode de a îndrepta lucrurile dar implică schimbarea modului de viață", a scris jurnalista pe blog.

[citeste si]

6 pași care trebuie parcurși:

1. Mănâncă organizat, puțin și des

Este primul lucru pe care trebuie să-l faci: să mănânci cam la fiecare 3-4 ore. Merge și la 2. Deci de 5 ori pe zi: 3 mese principale și 2 gustări, micul dejun fiind cea mai consistentă masă iar cina cea mai ușoară. Mecanismul e simplu și logic: alimentezi organismul atunci când are activitate deci are și nevoie. Astfel, nu va mai arde masă musculară pentru a-și procura energia și nici nu se va mai simți atacat deci nevoit să-și facă provizii.

2. Mănâncă mai mult ca să fii mai slab(ă)

Sună paradoxal dar nu este. Dietele hipocalorice, adică acelea care presupun înfometare, vor provoca mecanismul pe care l-am descris mai sus. Desigur că aici nu vorbim despre cazurile patologice, gen anorexie. Desigur că acele persoane nu sunt grase dar sunt bolnave și nici asta nu cred că vă doriți.

Așadar, asigură-i organismului tot ce are nevoie și aportul caloric potrivit iar el va consuma, deci vei fi suplu(ă), dar din alimentele care-l hrănesc, nu din cele cu calorii goale și vei fi și sănătos(oasă), în același timp. Continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel