"Omenirea este o ciumă pentru Pământ", afirmă un biolog britanic

populatieciuma
populatieciuma

Biologul și cineastul, David Attenborough, a declarat pentru Radio Times că "omenirea este o ciumă pentru Pământ". Attenborough a susținut că atât schimbările climatice și "spațiul pur" se prefigurează ca probleme pentru umanitate. "Lucruri urâte din trecut vor ieși la iveală în aproximativ 50 de ani", a declarat biologul, potrivit "Fie ne vom limita creșterea numerică a populației, fie natura o va face pentru noi, și natura face aceasta pentru noi acum", a spus britanicul. David Attenborough a avertizat faptul că resursele se micșorează, datorită creșterii accelerate a populației.

Președintele Centrului pentru Conservarea Biologiei de la Universitatea Stanford, Paul Ehrlich, a afirmat același lucru, adăugând că orice om de știință care înțelege situația ar fi de acord cu cele spuse.

Alți oameni de știință au fost de acord cu mesajul cineastului doar într-o anumită măsură. Directorul Centrului pentru Diversitate Biologică din Tucson, Jerry Karnas, a declarat că este evident faptul că rezolvarea celor mai mari provocări pentru mediu este îngreunată de creșterea populației. Karnas a adăugat că numărul populației ar conta mai puțin pentru "sănătatea planetei " dacă energiile regenerabile ar fi adoptate pe scară largă.

Attenborough este renumit pentru "Viața pe Pământ" - o serie de documentare despre fauna neatinsă de om. În 2009, el a devenit directorul Optimum Population Trust, un grup care pledează pentru limitarea populației pe cale voluntară. Biologul a lansat, la momentul respectiv, controversata afirmație: "Am văzut fauna pusă sub teribila presiune a umanității și nu este vorba doar de economia umană sau de tehnologie. În spatele fiecărei amenințări este înfricoșătoarea creștere numerică a omenirii".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel