OLANDA - SPANIA 5-1: Van Persie și Robben au umilit campioana mondială. Arbitrii continuă să greșească grav

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. SPANIA și OLANDA s-au întâlnit, vineri seară, în primul șoc de la CUPA MONDIALĂ 2014 DIN BRAZILIA. Ibericii au deschis scorul prin XABI ALONSO, însă VAN PERSIE, ROBBEN și compania s-au revanșat pentru FINALA pierdută în 2010 și au umilit campioana mondială și europeană, cu scorul de 5-1.

Vezi și: CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: PROGRAM, REZULTATE, CLASAMENTE din GRUPE și TELEVIZĂRI, pe DCNEWS


CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. SPANIA și OLANDA au oferit un adevărat spectacol în primul meci din GRUPA B de la CUPA MONDIALĂ 2014 FIFA DIN BRAZILIA.

Olandezii au avut prima ocazie mare de gol în minutul 7, când Sneijder a scăpat singur cu portarul după o pasă primită de la Robben, însă mijlocașul olandez nu a reușit să îl învingă pe Casillas, care a respins în corner. 

Spania a replicat prin Diego Costa și David Silva, însă șuturile acestora au fost blocate de fiecare dată de fundașii adverși. 

În minutul 26, Diego Costa a obținut un penalty, iar Xabi Alonso a executat și a deschis scorul. David Silva putea dubla avantajul ibericilor, cu două minute înainte de pauză. Mijlocașul lui Manchester City a primit o pasă genială de la Iniesta și a rămas singur cu portarul, dar scărița sa a fost respinsă în corner de Cillesen. Acesta a fost momentul de cotitură al partidei, pentru că, după numai un minut, Robin van Persie a egalat cu o execuție superbă din plonjon, mingea trimisă de el cu capul depășindu-l pe Casillas, ieșit mult din poartă.

Măcel portocaliu după pauză

În repriza a doua, jucătorii lui van Gaal și-au luat revanșa pentru finala pierdută în 2010 în fața Spaniei și i-au măcelărit pe iberici. 

Citește și: PROGRAMUL PE ZILE al meciurilor de la CAMPIONATUL MONDIAL 2014

La opt minute de la reluare, Robben primește o pasă lungă în careu, preia bine și îl driblează pe Pique, șutul său deviat de Ramos învingându-l pe Casillas. În minutul 60, van Persie izbește transversala cu un șut violent din vole, într-o fază în care atacantul olandez era în ofsaid, însă tușierul a lăsat steagul jos.

De Vrij a făcut 3-1 în minutul 65, din centrarea lui Sneijder, într-o fază în care van Persie l-a faultat clar pe Casillas.

După trei minute, David Silva înscrie pentru Spania, însă golul este anulat pe motiv de ofsaid.

În minutul 72, vizibil marcat de golul de 3-1, Casillas face o gafă imensă și îi oferă o minge lui van Persie, care face "dubla" și duce scorul la 4-1 pentru Olanda. 

Cu zece minute înainte de final, Robben realizează și el "dubla" și stabilește scorul final. Olandezul a luat o acțiune pe cont propriu de la jumătatea terenului, l-a depășit clar pe Ramos, l-a driblat și pe Casillas și a marcat pentru OLANDA - SPANIA 5-1.

Citește și: MEXIC - CAMERUN 1-0, în GRUPA A: GREȘELI uriașe de ARBITRAJ


Ultimele minute au reprezentat un adevărat coșmar pentru iberici, care mai puteau încasa goluri, însă Casillas și lipsa de concentrare a olandezilor au păstrat scorul la 5-1.

Echipe de start:

SPANIA: Casillas - Azpilicueta, Ramos, Pique, Jordi Alba - Xabi Alonso (Pedro 62), Busquets, Xavi - Iniesta, Silva (Fabregas 78) - Diego Costa (Torres 62). Antrenor: Vicente del Bosque.

OLANDA: Cillesen - Janmaat, Vlaar, de Vrij (Veltman 77), Martins Indi, Blind - de Jong, Sneijder, de Guzman (Wijnaldum 62) - Robben, Van Persie (Lens 79). Antrenor: Louis van Gaal.

Știre în curs de actualizare

Vezi și: CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: PROGRAM, REZULTATE, CLASAMENTE din GRUPE și TELEVIZĂRI, pe DCNEWS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel