O nouă rezervație pentru urșii ținuți ilegal în captivitate

Poland Bears 2012
Poland Bears 2012

Un protocol de cooperare pentru construirea celei mai mari și mai moderne rezervații de urși bruni din Foto: VIER PFOTEN[/caption]

Noua rezervație în aer liver din Poznan va fi împărțită în patru sectoare, având o zonă împădurită, bazine cu apă și zone de adăpostire, iar construcția ei va fi finalizată în vara anului viitor.

Din mai 2012, deținerea urșilor în captivitate privată a fost interzisă în Polonia. La acest moment, există încă șapte urși ținuți ilegal, care trăiesc în condiții insalubre: trei în orașul Korabiewice, care au fost tratați medical de VIER PFOTEN în luna iunie, și alți patru ținuți într-o grădină zoo care nu mai deține autorizație pentru deținere de urși.

VIER PFOTEN va finanța și supraveghea construcția primelor două sectoare, lucrarea urmând să înceapă în primavara anului viitor. În schimbul acestui sprijin, Gradina Zoo din Poznan se angajează să respecte standardele organizației legate de calitatea construcței, condițiile de ținere a animalelor și modul de administrare al rezervației.

"Sunt foarte bucuros că am putut găsi un partener precum Posen Zoo din Polonia, care rescpectă standardele VIER PFOTEN și are o viziune modernă asupra modului de adăpostire a animalelor. Cel mai mare avantaj al acestei cooperări este faptul că urșii nu vor mai trebui să fie duși în alte țări, venind astfel cu o soluție la nivel național", a declarat președintele VIER PFOTEN, Helmut Dunger.

Directorul Grădinii Zoo, Lech Banach, și primarul orașului Poznan, Ryszard Grobelny, s-au declarat foarte multumiți de această cooperare. “Conceptul VIER PFOTEN privind modul de ținere a urșilor este într-adevar foarte modern și garantează celel mai înalte standarde posibile în acest domeniu”, a declarat directorul grădinii Zoo. “Această nouă formă de management al urșilor este foarte bună pentru animale. Este o investiție importantă pentru orașul nostru”, a susținut primarul orașului Poznan.
VIER PFOTEN deține o mare experiență în condițiile de adăpostire a urșilor, având în administrare rezervații de urși în Austria, Bulgaria și Germania. Organizația se implică de mai mulți ani în îmbunătățirea condițiilor de ținere a urșilor în Polonia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel