O aplicaţie Google vă spune dacă aţi fost atacaţi de hackeri

Ana Vasilescu / 27 aug 2019 / 13:08 Salveaza PDF Comentarii

Gigantul Yahoo, lanțul hotelier Marriott sau compania aeriană British Airways sunt câteva dintre companiile care au suferit recent încălcări de securitate și scurgeri masive de date ale utilizatorilor. Google a creat o aplicaţie care îţi spune dacă parola ta a fost spartă şi cineva ţi-a folosit datele. 

Alegerea parolelor, cum ar fi „12345678", „123123" sau „abc123", face foarte ușoră treaba hackerilor. Dacă doriţi să aflaţi dacă parola dumneavoastră a fost spartă, la un moment dat, trebuie doar să instalați o extensie la Chrome.

După ce aţi instalat această extensie, Google vă va spune imediat dacă numele dvs. de utilizator și parola au fost folosite. „Dacă utilizați același nume de utilizator și parolă în alte conturi, modificați și parola pentru acele conturi", spune Google.

De ce este important să știți dacă hackerii știu parola dvs.?

 

În primul rând, pentru a vă asigura că nimeni nu accesează unul dintre serviciile voastre. De asemenea, ar putea obține mai multe informații personale (adresă, telefon, data nașterii ...).

În al doilea rând, o încălcare a securității noastre poate oferi acces la multe alte date mai sensibile, cum ar fi contul bancar, informează bbc.mondo.
Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25