Nou tip de CANCER, provocat de implanturile mamare

Avertisment al autorităților franceze din domeniul sanitar: protezele mamare au crescut numărul persoanelor diagnosticate cu un nou tip de cancer, pe care specialiștii îl asociază cu implanturile. 

Experți de la Institutul Național al Cancerului din Franța menționează, într-un document din 4 martie, o nouă boală, numită limfom anaplastic cu celule mari asociat unui implant mamar (limfom AGC-AIM).

Prima victimă: O persoană din 18 diagnosticate a murit

Maladia a fost depistată prima dată în 2011. Numărul cazurilor au crescut apoi vertiginos. "Urmărim cu foarte mare atenție această problemă a protezelor mamare", a declarat directorul general adjunct al Agenției Naționale pentru Securitatea Medicamentelor din Franța, François Hebert, precizând că s-au înregistrat "un caz în 2011, două în 2012, patru în 2013 și 11 în 2014" și că "o persoană a murit", citează Agerpres

"Pentru început, s-a luat decizia ca femeile care își pun asemenea implanturi să fie obligatoriu avertizate în legătură cu acest nou risc, chiar dacă nu este mare", a menționat el. 

În Franța, 400.000 de femei au implanturi mamare. 83% dintre ele au luat decizia din motive estetice și 17% ca urmare a unei chirurgii de reconstrucție a sânului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel