Noi luptători împotriva criminalității. Albinele ar putea să găsească cadavrele oamenilor dispăruți

Foto Ilustrativ/Pixabay
Foto Ilustrativ/Pixabay

Albinele ar putea deveni cei mai noi luptători împotriva criminalității care au ajutat la localizarea cadavrelor persoanelor dispărute.

La Universitatea George Mason (GMU) din Virginia, Honey Bee Initiative și Forensic Science Research and Training Laboratory fac echipă pentru a afla dacă mierea produsă de albine poate ajuta anchetatorii să rezolve cazurile de dispariții persoane.

Peste 600.000 de persoane sunt date dispărute în Statele Unite în fiecare an, potrivit Sistemului Național de Persoane Dispărute și Neidentificate (NamUs). În timp ce mulți dintre acești indivizi sunt găsiți în viață, zeci de mii rămân dispăruți și se estimează că 4.400 de cadavre neidentificate sunt recuperate în fiecare an.

Mierea de albine conține proteine ​​cu informații biochimice despre ceea ce au mâncat albinele. Cercetările anterioare au folosit aceste informații pentru a detecta pesticidele din miere, potrivit unui comunicat de presă al GMU.

Albinele preiau în mod natural molecule atunci când intră în contact cu florile, apa și solul, iar cercetătorii cred că ar putea culege compuși organici volatili (COV), care sunt legați de descompunerea umană și să aducă acești compuși înapoi într-un stup în care indicii devin parte. din mierea lor.

„Scenele crimei în aer liber au reprezentat întotdeauna o provocare pentru anchetatori, în special identificarea locației rămășițelor umane”, a spus Mary Ellen O'Toole în comunicatul de presă. O'Toole este atât șeful programului de științe criminalistice al școlii, cât și un fost agent FBI.

Cercetarea albinelor ne va permite să demonstrăm științific că identificarea activității albinelor în fermele de albine sau în sălbăticie și analiza proteinelor acestora poate ajuta investigatorii să conducă la rămășițele umane”, a explicat ea.

 „În acest caz, albinele sunt noii noștri parteneri în lupta împotriva criminalității, iar aceasta este o știință uimitoare.”

Cercetătorii au identificat o secțiune puternic împădurită, de un acru, a laboratorului criminalistic în aer liber de la GMU pentru a-și efectua experimentul. În noiembrie 2021, au plantat în zonă diverse specii de plante cu flori foarte parfumate. Luna aceasta, ei îngroapă acolo rămășițele umane donate în morminte pre-săpate. 

Programul anatomic al statului Virginia furnizează cadavre pentru experiment, potrivit Newsweek.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel