Ninsori şi ger în toată ţara. Vezi prognoza pe trei zile

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie,  ninsorile vor mai continua și în cursul zilei de miercuri, când majoritatea regiunilor se află sub atenționarea codului galben. De miercuri seara, gerul se va instala la nivelul întregii țări, temperaturile coborând până la minus 20 de grade.

 Miercuri, ne aşteaptă o vreme rece pentru această dată, geroasă chiar în unele zone ale ţării. Norii rămân adunaţi pe cer şi va ninge slab în vestul, centrul şi nordul ţării şi local, îndeosebi în prima parte a zilei, şi în celelate zone. Vântul va sufla cu putere în regiunile sudice şi estice, dar şi la munte. Temperaturile maxime se vor situa între -8 grade în Bucovina şi estul Transilvaniei şi 3 grade pe litoral.

Joi, vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineaţa în cea mai mare parte a ţării. Soarele preia controlul asupra cerului şi doar în nordul şi în centrul ţării, dimineata, mai sunt prezenţi câţiva nori şi trecător va ninge slab. În zonele joase de relief local va fi ceaţă, asociată cu depunere de chiciură. Vântul se agită pe crestele montane înalte, iar maximele termice vor fi exclusiv negative şi vor pleca de la -9 grade în estul Transilvaniei, ajungând până la cel mult 0 grade în Delta. Noaptea sunt aşteptate valori termice extrem de coborâte, urmând a fi cea mai rece noapte din această iarnă, cu -26 de grade în depresiuni şi în jur de -8 grade pe litoral.

 Frigul pătrunzător se va resimti şi în Bucureşti pe parcursul zilei de joi, dar mai cu seamă noaptea când temperatura va coborî de la cele -4…-3 grade din orele amiezii spre -15 grade şi chiar mai puţin la periferia oraşului. Va fi soare cu dinţi, dar măcar vântul este liniştit.

 Deşi valorile termice vor creşte, vineri, în vestul ţării, vremea se va menţine deosebit de rece, geroasă dimineaţa în majoritatea regiunilor. Soarele va împărţi cerul cu norii, iar în zonele joase de relief pe arii restrânse va fi ceaţă şi chiciură. Prin nordul ţării vor mai fi câţiva fulgi de nea, însă noaptea apar precipitaţiile mixte şi condiţiile de polei în partea de vest a teritoriului. Vântul nu pune probleme, iar maximele zilei vor pleca de la -11 grade în Bucovina şi vor ajunge pâna la 4 grade în sudul Banatului, cam cât ar trebui să se înregistreze în mod normal în această perioada în cursul nopţilor.

 Nici vineri frigul pătrunzător nu se dă dus din zona Bucureştiului. Amiaza vine cu numai -7 grade în termometre, mai puţin chiar decât ar fi normal să se înregistreze noaptea în această perioadă. Cerul va fi parţial acoperit de nori, vântul este domol şi nu este exclus să se formeze ceaţă cu chiciură.

 Ultimele două zile ale săptămânii vor aduce o încălzire a vremii, mai ales în vestul ţării, valorile termice vor continua să crească şi vor fi apropiate de cele normale pentru această dată. Totodată norii se înmulţesc şi vor lăsa precipitaţii în majoritatea regiunilor, atât sub formă de ploaie, dar şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În aceste condiţii este posibil să se formeze polei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -3 şi 7 grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel