NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL EXPLOREAZĂ GOANA DUPĂ AUR ÎN SECOLUL AL XXI-LEA ÎN NOUL SERIAL "AURUL DIN YUKON"

Mineritul este o meserie la care puțini se încumetă: zile de 18 ore de lucru. Relief necruțător. Dificultăți mecanice. Numeroase riscuri și, de multe ori, nicio răsplată. La prima vedere, ar părea că e vorba de faimoasa Goană după Aur din Klondike de la sfârșitul anilor 1800. Dar aceasta este versiunea modernă a căutării visului suprem: să te îmbogățești dintr-o încercare norocoasă. În noul serial National Geographic Channel, Aurul din Yukon, urmărim patru familii de mineri care riscă totul în speranța că norocul le va surâde. Muncind din greu sub soarele zilei polare, echipajele fac tot posibilul să învingă condițiile meteo… și unii pe alții.

Difuzat în premieră pe National Geographic Channel joi, 5 decembrie, de la ora 22:00, Aurul din Yukon pătrunde în realitatea vieților acestor echipe de mineri și descoperă provocările dure cu care se confruntă.

Acești mineri riscă totul – relații, conturi bancare, reputații și propriile vieți – în căutarea valorosului minereu ce le-ar putea aduce milioane de dolari. Este cu adevărat o goană după aur.

Deși prețul aurului a atins cel mai mare nivel din istorie în 2011, în prezent mineritul are nevoie de mai mult aur doar pentru a rămâne pe linia de plutire. Și totuși mai există bogății ce așteaptă să fie descoperite prin muncă grea… și, uneori, noroc chior. Acești bărbați hotărâți, rezistenți, din Yukon, speră să găsească 28.000 de grame sau mai mult de aur în acest sezon, și speranțele lor sunt întemeiate. Cheltuielile cu salariile, combustibilul, hrana și echipamentele sunt mai mari ca niciodată. Dar acești mineri perseverenți nu au de gând să renunțe. Pe parcursul ultimilor doi ani, au cheltuit aproape jumătate de miliard de dolari americani căutând aur, argint, cupru, zinc și alte minerale în Yukon.

”Mineritul este stilul nostru de viață”, spune minerul Ken Foy. ”În cel mai rău caz, poți pierde tot ce ai. Dar, în cel mai bun caz, ai șansa de a te îmbogăți. Nu știi niciodată.”

Cele patru echipe de mineri prezente în documentar sunt formate din novicele ”Big Al” McGregor; răutăciosul Bernie Kreft și cei doi fii ai săi, Justin și Jarrett; cei mai buni prieteni Ken Foy și Guillaume Brodeur; și Karl Knutson și exigentul său tată, Marty. De la topirea zăpezii din primavară până la înghețul din octombrie, minerii au la dispoziție doar patru luni să dea marea lovitură. Zilele sunt lungi, munca extenuantă, și orice ar putea să meargă prost de obicei merge. La toate acestea, adaugă uimitorul și periculosul relie din Yukon și condițiile grele de trai, iar miza este mare în sălbăticia exotică din nord.

Aurul din Yukon este produs de Paperny Entertainment pentru National Geographic Channels International (NGCI). Pentru Paperny, producătorii executivi sunt David Paperny, Cal Shumiatcher, Audrey Mehler, Beth Wichterich și Lynne Kirby. Pentru NGCI, vicepreședintele executiv și directorul diviziei internationale de conținut este Hamish Mykura.

Despre National Geographic Channels International

National Geographic Channels International (NGCI) își inspiră privitorii prin programele sale inteligente și inovatoare care examinează ceea ce știm, cum vedem lumea și ce ne motivează să mergem înainte. Companie deținută de National Geographic Ventures și FOX Entertainment Group, NGCI se alătură Societății National Geographic în angajamentul acesteia de a explora, conserva și educa prin intermediul celor șase canale ale sale: National Geographic Channel, National Geographic Channel HD, Nat Geo Wild, Nat Geo Wild HD, Nat Geo People și Nat Geo Music. La nivel global, National Geographic Channel (inclusiv NGC US, care este un parteneriat al NGV și Fox Cable Networks Group) este disponibil în peste 440 de milioane de case, în 171 de țări și în 48 de limbi.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel