NASA. O furtună solară ar fi putut trimite civilizația în secolul al XVIII-lea

23 iulie 2012. Ziua în care a avut loc cea mai puternică furtună solară, care ar fi putut trimite omenirea în secolul al XVIII-lea. NASA face, după doi ani de la un moment critic, dezvăluiri cutremurătoare. 

În urmă cu doi ani, în 23 iulie a avut loc cea mai puternică furtuna solară din ultimii 150 de ani. A "ratat" cu puţin planeta noastră, arată un comunicat NASA, venit la doi ani de la momentul critic. Ar fi putut trimite civilizația în secolul al XVIII-lea. 

"Dacă erupţia solară ar fi avut loc cu o săptămână mai devreme, Terra s-ar fi aflat în primul rând în faţa furtunii", a precizat Daniel Baker, profesor la Universitatea Colorado.

Ultima furtună solară de o intensitate similară a avut loc în 1859. Academia Naţională de Ştiinţe a estimat că impactul unei furtuni de amploarea celei din 1859, dacă ar lovi Terra, ar costa economia mondială 2.000 de miliarde de dolari şi ar cauza pagube de o amploare deosebită.

Furtunile solare pot foarte uşor să perturbe reţelele electrice terestre şi să întrerupă telecomunicaţiile, internetul, transporturile aeriene şi orice alt sistem care se bazează pe electricitate.

Există un risc de 12% ca o furtună solară puternică să lovească Terra în următorii 10 ani, potrivit fizicianului Pete Riley. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel