NASA, imaginea săptămânii - Câmp galactic, observat de telescopul Hubble

Privind înapoi în timp, spre perioada de tinerețe a Universului, Telescopul spațial Hubble, aparținând NASA, a detectat un spectaculos câmp galactic, format din mii de galaxii, conform NASA.

În prim-planul imaginii se observă și câteva stele din galaxia din care face parte și sistemul nostru solar, Calea Lactee.

În octombrie 2013 două dintre instrumentele din dotarea telescopului orbital, Wide Field Camera 3 (WFC3) și Advanced Camera for Surveys (ACS) au început o serie de observații astronomice în cadrul programului Frontier Fields. Acest "peisaj" cosmic spectaculos a fost fotografiat în timpul studiului unui roi gigantic de galaxii, Abell 2744, cunoscut și drept "Cutia Pandorei". În timp ce una dintre camerele telescopului Hubble s-a concentrat asupra roiului Abell 2744, cealaltă a observat aceste numeroase galaxii aflate în fundal.

Conținând numeroase galaxii de diferite vârste, forme și dimensiuni, acest câmp galactic ilustrează extraordinara frumusețe a profunzimilor cosmosului și îi ajută pe astrofizicieni să urmărească evoluția Universului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel