NASA a surprins un uragan uriaș pe Saturn. Vezi care este legătura cu uraganele de pe Pământ

furtuna saturn
furtuna saturn

Navele spațiale de la NASA au fotografiat un uragan uriaș pe Saturn.

La prima vedere, în imaginile surprinse de NASA, uraganul seamănă cu un trandafir uriaș, înconjurat de frunziș verde. De fapt, NASA a fotografiat un uragan de aproximativ 20 de ori mai mare decât orice uragan de pe Pământ, ochiul uraganului având 2000 km la nivel.

Potrivit Daily Mail, uraganul monstru se rotește în jurul polului nord al planetei Saturn, cu o viteză de 150 de metri pe secundă.

Oamenii de știință vor studia uraganul pentru a obține mai multe informații cu privire la modul de formare al uraganelor terestre, care se hrănesc cu apa caldă a oceanelor. Cercetătorii au descoperit mai multe similarități cu privire la uraganele saturniene și la cele terestre, de la modul de rotire, la norii aflați deasupra uraganului în mișcare.

Cu toate acestea, există și deosebiri. Pe Pământ, uragane au tendința de a se deplasa spre nord, din cauza forțelor care acționează asupra curenților de vânt. Cel de pe Saturn se află deja în nord.

"Uraganul polar (de pe Saturn - n.r.) nu are unde să se ducă, și că probabil de aceea este blocat la pol", a spus Kunio Sayanagi, savant la Universitatea Hampton din Virginia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel