NASA a difuzat imagini spectaculoase din timpul unei erupţii solare

Imagini ale activităţii de pe suprafaţa incadescentă a Soarelui, radiaţii ultraviolete şi erupţii solare au fost publicate de NASA. Acestea au fost surprinse pe 17 aprilie de pe Solar Dynamics Observatory (SDO), transmite Le Monde.

Fotografiile oferă astrofizicienilor o perspectivă asupra regiunilor active de pe suprafaţa Soarelui. Telescopul spaţial cu raze X Nuclear Spectroscopic Telescope Array (NuSTAR) a obţinut clişee unice cu Soarele. Telescopul a surprins, de asemenea, imagini care ilustrează dinamica atmosferei ce încojoară steaua.

Cercetătorii au conturat un tablou complet al regiunilor active de pe Soare. Razele X de energie mare şi mică apar în bleu, respectiv verde în imagini. Galbenul şi roşu reprezintă radiaţiile ultraviolete.

Oamenii de ştiinţă au combinat imaginile surprinde de telescopul NuSTAR cu observaţiile Observatorului Solar Dynamics Observatory (SDO) şi cele ale telescopului japonez Hinode. NuSTAR şi Hinode sunt telescoape specilizate în detecţia radiaţiilor denumite "dure", ce generează energie mare şi a razelor X, denumite "moi". Pe de altă parte, SDO este sensibil la radiaţii ultraviolete extreme.

Dincolo de frumuseţea spectaculoasă a imaginilor, fotografiile oferă, de asemenea, o "privelişte" asupra "microsemnalelor luminoase" de pe suprafaţa Soarelui. Aceste "microsemnale" sunt erupţii mici la suprafaţa stelei care degajă o cantitate de energie mare într-un interval scurt de timp. Activitatea solară descreşte, deoarece Soarele îşi împlineşte ciclul pe o durată de 11 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel