NASA a decoperit 10 noi planete locuibile

NASA a anunţat că a descoperit 219 noi potenţiale exoplanete, iar 10 dintre ele ar putea fi locuibile, potrivit Daily Mail.

Desoperirea a fost făcută cu ajutorul observatorului spaţial Kepler, care este folosit cu scopul de a identifica noi planete.

Dintre cele 219 potenţiale exoplanete (planete aflate în afara sistemului nostru solar), 10 ar putea fi locuibile, adică distanţa dintre ele şi steaua lor este potrivită pentru a permite existenţa apei la suprafaţă.

Până acum, misiunile Kepler au descoperit în total 50 de planete locuibile, de mărimea Pământului.

Planeta care seamănă cel mai mult cu Pământul este cunoscută drept K77-11. Ea este puţin mai mare decât planeta noastră şi primeşte de la steaua ei cam aceeaşi energie pe care Pământul o primeşte de la Soare.

Cercetătorii NASA spun că descoperirile misiunilor Kepler ar putea ajuta la identificarea de fiinţe extraterestre, după ce, cu ajutorul observatorului spaţial, s-a realizat un catalog al potenţialelor planete.

În plus, cu ajutorul observatorului Kepler, oamenii de ştiinţă au mai descoperit două tipuri de planete: planetele telurice, de mărimea Pământului, şi planetele gazoase.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel