Alimentele „nano” implică schimbarea proprietăţilor moleculare ale diferitelor categorii de produse. Gustul alimentelor obţinute prin nanotehnologie este acelaşi, ceea ce se modifică este structura moleculară a unui ingredient din compoziţia lor.
Nano - pâine cu ulei de peşte. Cercetătorii s-au gândit să facă pâine cu ulei de peşte, dar care să nu aibă mirosul specific peştelui. A fost aleasă pâinea ca „gazdă” pentru inocularea uleiului de peşte tocmai pentru că este un produs ieftin şi nelipsit din meniul zilnic, potrivit revistafelicia.ro.
Chipsuri cu nano-sare. Cercetătorii au creat un sortiment nou de sare care are un conţinut de sodiu mai redus. Nano-sarea are acelaşi gust, dar mai puţină sare. În acest fel, chipsurile, al căror principal cusur este cantitatea mare de sare, vor avea în compoziţie nano-sare.
Nano - maioneză cu mai puţine grăsimi. Cercetătorii au descoperit nano-maioneza care va înlocui o parte din uleiul folosit la preparare cu picături de apă. Maioneza astfel obţinută va avea acelaşi gust, va fi la fel de cremoasă, dar va avea mai puţine grăsimi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu