MTI, agenția ungară de presă a lansat serviciu în limba română

Agenția națională de presă din Ungaria, MTI, a lansat de 1 decembrie un flux de știri în limba română, în urma numeroaselor solicitări sosite din Transilvania pentru o informare cât mai credibilă, au anunțat reprezentanții acestei companii.

Dintre toate regiunile cu populații etnice ungare aflate în afara granițelor statului național, cel mai mare număr de etnici ungari trăiesc în România, în Transilvania, iar ei au contacte zilnice cu populația majoritară. Din acest motiv, MTI, Agenția de Presă Ungară, a lansat începând din 1 decembrie un flux de știri în limba română, destinat presei din România, care va conține informații pertinente din actualitatea ungară.

Începând din 1 decembrie, MTI va furniza știri relevante, în regim de gratuitate, în Transilvania și pe întregul teritoriu al României.

Prin această inițiativă, MTI dorește să se asigure că cititorii români vor primi știri corecte, autentice și exacte despre viața de zi cu zi din Ungaria și a etnicilor ungari din Transilvania și despre principalele proiecte ale guvernului Ungariei care privesc Transilvania și minoritățile ungare.

Serviciul în limba română al agenției MTI poate fi accesat prin link-ul http://www.hirado.hu/rovatok/romana/

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel