Morminte din Egiptul antic, descoperite lângă Aswan

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

O echipă de arheologi din Suedia a descoperit în Egipt 12 morminte datate în urmă cu circa 3.500 de ani, în perioada Regatului Nou, a anunțat miercuri Ministerul Antichităților din acest stat. Descoperirea a avut loc în apropierea localității Aswan, situată în sudul țării, informează miercuri agențiile Reuters și Xinhua.

Rămășițe de oameni și animale au fost găsite în cele douăsprezece locuri funerare descoperite în zona Gabal al-Silsila (Lanțul Munților), la 65 kilometri de Aswan. Mormintele ar fi fost utilizate în timpul domniilor faraonilor Tutmes al III-lea și Amenhotep al II-lea, în jurul anilor 1.400 î.Hr.

Oamenii de știință speră că mormintele descoperite îi vor ajuta pe istorici să afle mai multe informații despre medicina din Egiptul Antic și să impulsioneze totodată industria turismului din Egiptul zilelor noastre, o industrie aflată în declin din cauza conflictelor politice și a atacurilor militanților după căderea regimului autocrat al lui Hosni Mubarak, în 2011, scrie Agerpres.

Mahmud Afifi, director al Departamentului arheologic din cadrul Ministerului Antichităților din Egipt, a declarat că unele dintre locurile de înmormântare descoperite erau destinate animalelor și conțin una sau mai multe încăperi în care se află sarcofage din piatră, din argilă sau din "cartonnage" (un material folosit pentru acoperirea mumiilor sau la confecționarea măștilor funerare, alcătuit din bucăți din pânză sau papirus lipite cu tencuială sau rășini). De asemenea, au fost găsite toteme și scorpioni.

Se speră ca cercetările ce vor fi realizate asupra rămășițelor descoperite să facă lumină în privința statutului social al celor îngropați în acest loc și care era scopul exact al cimitirului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel