Monica Macovei, revoltată de Călin Popescu Tăriceanu: "Atac brutal"

"Scrisoare revoltătoare". Așa consideră europarlamentara Monica Macovei scrisoarea președintelui Senatului către președintele țări în care Călin Popescu Tăriceanu îi cere lui Klaus Iohannis demiterea șefei ÎCCJ și a celei a DNA. 

Călin Popescu Tăriceanu a făcut acest apel către președinte după ce Livia Stanciu, ÎCCJ, a făcut o plângere penală pentru șantaj pe numele unei femei arestate preventiv la cerere procurorilor timp de șase luni, care apoi a fost achitată. 

"Călin Popescu Tăriceanu nu se dezminte: vrea să controleze și, în final, să blocheze justiția. Cererea revoltătoare de astăzi a lui Tăriceanu, adresată președintelui Iohannis, de a le demite pe președinta Înaltei Curți și pe procurorul-șef al DNA, este un atac brutal la independența celor două instituții judiciare. Tăriceanu este încă președinte al Senatului, funcție din care a reușit de câteva ori să blocheze justiția prin neemiterea unor hotărâri ale Senatului sau prin interpretarea ilegală a unor voturi. Reamintesc că, în continuare, nu emite hotărârea de aprobare a cererii DNA pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova și îl ascunde pe senatorul PSD de justiție", a fost reacția europarlamentarei Monica Macovei, scrisă pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel