Moartea unei persoane dragi îţi poate provoca un infarct

Durerea provocată de pierderea unei persoane dragi poate creşte drastic riscul ca un adult sănătos să sufere un infarct, susţin cercetătorii din Statele Unite ale Americii. Riscul unui atac de cord creşte de 21 de ori în a două zi de la moartea unei fiinţe dragi.

Autor: Anca Murgoci

Studiul publicat în revista Circulation, editata de American Heart Association arată că stresul psihologic provocat de moartea unei persoane iubite creşte ritmul cardiac, tensiunea arterială şi riscul coagulării sângelui şi, în final, posibilitatea apariţiei unui infarct. Simptomele care apar includ dureri în piept şi dificultatea de a respira. De asemenea, somnul şi apetitul pot fi afectate. Dacă aceste tulburări sunt însoţite şi de abandonarea administrării medicamentelor zilnice, rezultatele pot fi foarte grave. Potrivit BBC Mundo, este foarte important ca persoana afectată să fie înconjurată de prieteni şi familie care să îi ofere sprijin emoţional.

Studiul, realizat pe un eşantion de 1.985 de adulţi care au supravieţuit unui atac cardiac, arată faptul că, după decesul unei persoane dragi, riscul de accident cardiovascular este de 21 de ori mai mare faţă de medie în prima zi după moartea acelei persoane şi rămâne de aproape şase ori mai mare faţă de medie în prima săptămână după evenimentul tragic. Apoi riscul începe să scadă, pe parcursul primei luni de la decesul acelei persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel