MIRCEA DUȘA - TRAIAN BĂSESCU, RECTIFICARE BUGETARĂ MAPN. Ministrul Apărării îi răspunde lui Traian Băsescu

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a răspuns duminică seara acuzațiilor lansate de preşedintele Traian Băsescu, pe tema rectificării bugetare pentru Apărare. 

"Băsescu, în contradicție cu ce s-a stabilit la summitul NATO"
 
Mircea Dușa a afirmat, la Antena 3, că poziţia preşedintelui vine în contradicţie cu ce s-a decis la summitul de la Ţara Galilor: 
 
"Suntem toţi conştienţi că alocările pentru Armată sunt necesare şi este nevoie de mai mulţi bani. Guvernul Ponta a înţeles acest lucru şi a insistat să mărim bugetul MApN. Ceea ce spunea domnul preşedinte este în contradicţie cu ce s-a stabilit la summitul din Ţara Galilor. Acolo România a fost lăudată de fiecare dată pentru alocările către Ministerul Apărării. Acum, revenind, putem să reparăm în doi ani ce nu s-a făcut în zece ani?" 
 
Ministrul Apărării Naționale a enumerat și probeleme rezolvate în timpul guvernării Ponta:
 
"Finanţăm modernizarea aeroportului de la Feteşti, cofinanţăm baza de la Deveselu. Şi să nu uităm că alocăm bani pentru mentenanţa forţelor pe care le avem. Bani pentru mentenanţă nu s-au dat în ultimii cinci ani şi uite că acum se dau. Instrucţie în Armată. Nu s-au mai făcut în ultimii ani, tot din motive financiare. De patru ani, piloţii nu au mai tras cu muniţie reală. În acest an am dat muniţie de război, şi pentru avioane şi pentru elicoptere. Şi multe, multe lucruri care nu au fost rezolvate în timp au fost rezolvate acum. Să vii acum să spui că nu s-au alocat destui bani Apărării, sigur, pot fi mai mulţi bani, dar nu poţi să repari în doi ani ce nu s-a făcut în 10."
 

Vezi și: Consilier prezidențial: Dacă România va fi atacată, NATO va reacționa în...

 
 
Mircea Duşa a arătat că există un proiect pentru bugetul pe anul 2015. 
 
"Pregătim bugetul pentru 2015, am elaborat un proiect, cu o creştere de 0,3%, ca până în 2017 să ajungem la 12%. Premierul a subliniat de mai multe ori preocuparea pentru bugetul Apărării", a conchis ministrul Apărării.
 
Băsescu: Rectificarea bugetară, primită "extrem de rău" de toate cancelariile
 
Președintele Traian Băsescu a declarat vineri că rectificarea bugetară este primită "extrem de rău" de toate cancelariile.
 
"Vă pot spune un element extrem de rău primit de toate cancelariile: rectificarea bugetară, care a fost semnalul discreditării tuturor mesajelor noastre că avem nevoie de prezența NATO pe teritoriul României pentru a crește nivelul de securitate al României. Când s-a văzut că peste două miliarde sunt împrăștiate în scopuri electorale către primarii și că Armatei i se alocă foarte puțin, foarte multe cancelarii s-au întrebat cât de serioși suntem atunci când vorbim că avem nevoie să fim sprijiniți de aliații noștri, pentru a consolida flancul estic.
 
Sunt lucruri care se fac lipsit de responsabilitate, în detrimentul securității naționale, într-un moment în care cerem tuturor să beneficiem de art. 5 din Tratatul Atlanticului de Nord — 'Toți pentru unul, unul pentru toți' — dar ăla unul care le cere la toți nu își ia măsurile minimale să își consolideze capacitatea de a face față unor riscuri la adresa securității naționale. Și când spun că nu își ia măsuri minimale mă refer și la alocările pentru creșterea nivelului de capacitate de luptă a Armatei și la refuzul cu care sunt tratate solicitările Parchetului atunci când vine vorba de lupta împotriva corupției", a spus Traian Băsescu, într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni.

Citește și: Băsescu a mărturisit că se teme de "omuleții verzi" din Rusia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel