Mimizuka, monumentul nasurilor tăiate de la soldații coreeni

Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons

Da, oricât de bizar ar suna, există un monument al nasurilor tăiate!

În orașul japonez Kyoto există un monument cel pu'in curios, format dintr-o serie de figuri geometrice care simulează forma nasului, ridicate pe un soclu funerar. Are un aspect aproape antropoid, dând impresia că reprezintă o figură umană. Numele său este, de asemenea, oarecum confuz, deoarece se numește Mimizuka (ceea ce înseamnă „movilă de urechi”). În pofida numelui, nu are nimic de-a face cu urechile, ci cu nasurile, scrie Incredibilia. Inițial, numele său era Hanazuka („movilă de nasuri”), care se referă la cele peste 35.000 de nasuri care sunt îngropate acolo. Acestea au aparținut soldaților și civililor coreeni, precum și trupelor chinezești Ming care au înfruntat invaziile japoneze din peninsula coreeană între 1592 și 1598.

Războinicii japonezi aveau obiceiul de a lua cu ei capetele dușmanilor înfrânți. Acestea erau numărate și înregistrate meticulos de comandanți, apoi erau împachetate și trimise în Japonia ca dovadă a bunei desfășurări a campaniei. Cu cât aducea mai multe capete, cu atât mai mulți bani primea soldatul ca recompensă. Cu toate acestea, în timpul invaziilor din Coreea, a venit o vreme când au fost atât de multe capete care trebuiau trimise în Japonia, încât era aproape imposibil să se găsească loc pentru ele pe navele care transportau soldați, care erau oricum foarte aglomerate. Așa că regentul japonez Toyotomo Hideyoshi a insistat să primească în schimb nasuri, ca dovadă că oamenii săi făceau progrese pe frontul din Coreea. Ceea ce a declanșat conflictul a fost în primul rând intenția lui Hideyoshi de a cuceri China. În acest scop, el le-a cerut coreenilor să îi acorde drept de trecere, lucru pe care aceștia, care erau vasali ai dinastiei chineze Ming, l-au refuzat. Hideyoshi a început apoi invazia peninsulei coreene.

Hideyoshi: Tăiaţi pe toată lumea!

În 1592 Hideyoshi a trimis o flotă de 1.700 de nave de diferite mărimi care transportau o armată colosală, de 160.000 de oameni, pentru a debarca la Busan. Au cucerit cu o oarecare ușurință Seul, Hanseong și Phenian, pregătindu-se să treacă râul Yalu, pe teritoriul chinez. Dar apoi au avut ghinionul de a se confrunta cu flota amiralului coreean Yi Sun-sin, care i-a oprit din drum. La șase ani de la începutul invaziei, în 1598, trupele japoneze au fost nevoite să se retragă, după moartea lui Hideyoshi. El a dat ordine clare după ce a lansat al doilea val de invazie în 1594: „Tăiați pe toată lumea, fără a discrimina între tineri și bătrâni, bărbați și femei, clerici și laici, ofițeri de rang înalt și soldați, și trimiteți capetele în Japonia.”

Se crede că numărul total de capete și nasuri trimise, conservate în butoaie cu sare, ar fi fost de 214.700, majoritatea soldați și civili coreeni. Dar, înainte de sfârșitul războiului, Hideyoshi însuși a pus să se construiască un altar pe terenul Templului Hokoji pentru a îngropa tot ce fusese trimis de soldații săi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel