Mii de joburi din Finlanda așteaptă să fie ocupate de români

finland
finland

Potrivit portalului Eures, numărul joburilor disponibile pentru străini în Finlanda este de peste 9.500  în domenii perecum medicină, agricultură sau metalurgie.

Printre cele mai multe slujbe postate pe portalul mobilităţii europene, Eures, sunt pentru medici generalişti, dentişti, psihiatrii şi asistente medicale, dar există oferte şi pentru muncitori în metalurgie, sudori şi agricultori.

Proiectul "Work in Western Finland" încearcă să atragă cât mai mulţi specialişti şi muncitori calificaţi din Europa de Est (Bulgaria, Estonia, Polonia şi România) pentru a contracara îmbătrânirea populaţiei din regiunea Satakunta din vestul Finlandei.

O companie din Germania care are lucrări în Finlanda recrutează sudori români cu experienţă de cel puţin un an. Contractele sunt pe perioadă determinată (12 luni) cu posibilitate de prelungire. Salariul oferit variază între 2.500 şi 3.000 de euro lunar, iar cazarea este gratuită. Ofertele expiră pe 5 ianuarie

De asemnea, firmele finlandeze recrutează bucătari români cu experienţă de minim un an în bucătăria sushi. Pentru acest tip de jobs, se cere diplomă de calificare sau atestat de finalizare curs. Salariul oferit este de 10,5 euro brut pe oră, iar cazarea şi transportul sunt asigurate de angajator.

O altă firmă finlandeza angajează muncitori în fabrică de prefabricate cu experienţă în domeniu. Contractele sunt pe minim 6 luni, iar salarizarea poate ajunge la 1.800 de euro pe lună. Angajatorii cer limba engleză la nivel conversaţional şi vârsta între 25 şi 45 de ani.

O companie de recrutare, de data aceasta, din România recrutează ingineri sau tehnicieni sudori pentru orasul Olkiluoto din Finlanda. Diferența dintre firma românească și celelalte este că a noastră oferă un "salariu motivant" şi nu dă cifre exacte. Totuși oferă posibilitatea de relocare în ţara lui Moş Crăciun. O altă firmă de recrutare caută ingineri cu experienţă de muncă în centrale energetice, cu contracte pe minim 1 an, informează realitatea.net

Nici ofertele pentru IT-işti nu lipsesc. Compania multinaţională European Dynamics recrutează pentru biroul din Finlanda integratori de sistem, dezvoltatori software, testeri şi experţi în aplicaţii web cu minim 3-5 ani de experienţă. Aplicaţiile se pot depune până la sfârşitul anului

Alte oferte de angajare pentru Finlanda adresate românilor sunt pentru domeniile vânzări, automatică sau energie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel