Mihai Leu a fugit din România în anii '80. "Am trecut din Grecia în Franţa ascuns într-o ladă"

În 1987, Mihai Leu a decis să plece din România comunistă. Drumul până în Germania, însă, unde şi-a continuat cariera de pugilist sub numele de Michael Lowe, a fost unul plin de peripeţii. 

"A fost chiar foarte grea plecarea. Am plecat la Balcaniadă, în Grecia. Nouă, după ce treceam de graniţă, ne luau paşapoartele, tocmai ca să nu putem pleca. Eu am rămas în Grecia, am ajuns în Franţa până la urmă, dar ascuns într-o ladă, într-un TIR. Apoi, din Franţa în Germania am ajuns ascuns în portbagajul unei maşini, sub haine. Nu a fost o perioadă prea uşoară. Dar m-a călit foarte tare acea experienţă. 

Sunam destul de des acasă. Pot să zic că primii bani câştigaţi îi dădeam pe telefoane. Îmi era foarte dor de casă, de România, dar nu îmi era dor de regimul care era în România. Nu am vorbit niciodată urât despre România. Nici de regimul comunist nu am vorbit, pentru că nu mă interesa politica şi nu era domeniul meu", a declarat Mihai Leu pentru DC Sport. 

Ce scriau ziarele din Germania despre Michael Lowe

"Nu ştiam germană deloc, am învăţat destul de repede, pot să zic. Dar ţin minte că la primul campionat al Germaniei, totul a mers foarte bine până am pierdut prin KO în finală. A fost singurul KO din cariera mea. Acolo mi-au schimbat numele... CONTINUAREA PE dcsport.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel