Meta lansează un serviciu de abonament pentru realitate virtuală

Fotografie de la SHVETS production: PEXELS
Fotografie de la SHVETS production: PEXELS

Meta a lansat un serviciu de abonament de realitate virtuală (VR), într-o încercare de a revitaliza această parte parte a afacerii sale și a o face, în sfârșit, profitabilă.

 

Meta spune că utilizatorii plătitori vor avea acces la două jocuri noi pe lună, scrie BBC.

În primele trei luni ale anului, compania-mamă a Instagram a înregistrat o pierdere de 4 miliarde de dolari la unitatea sa de VR.

Meta se confruntă cu concurență din partea mai multor firme, printre care, mai nou, a gigantului tehnologic Apple, care și-a dezvăluit foarte așteptatul dispozitiv VR în această lună.

Luni, compania a declarat că serviciul Meta Quest+, care costă 7,99 USD pe lună sau 59,99 USD pentru un abonament anual, este compatibil cu ochelarii Quest 2, Quest Pro și viitorii Quest 3.

În 2021, directorul executiv al Meta, Mark Zuckerberg, a dezvăluit planurile de a construi un „metavers” - o lume online în care oamenii se pot juca, lucra și comunica într-un mediu virtual, folosind adesea ochelari VR.

„De-a lungul timpului, sper că suntem văzuți ca o companie metaversă și vreau să ne ancorez munca și identitatea pe ceea ce construim”, a spus dl Zuckerberg.

În februarie anul trecut, Meta a dezvăluit mai multe proiecte ambițioase de inteligență artificială, iar Zuckerberg a descris AI drept „cheia pentru deblocarea metaversului”.

Compania a raportat un profit de 5,7 miliarde de dolari în primele trei luni ale acestui an, depășind așteptările pieței.

Cu toate acestea, divizia sa Reality Labs, care produce căști VR și alte produse, a raportat o pierdere netă de 4 miliarde de dolari pentru perioada respectivă.

La începutul acestei luni, Apple și-a dezvăluit ochelarii de realitate mixtă Vision Pro, la prima lansare hardware majoră după aproape un deceniu.

Setul Apple, care va fi lansat la începutul anului viitor în SUA, va avea un preț de 3.499 USD.

Aceasta este considerabil mai scump decât alte perechi disponibile în prezent pe piață. Căștile VR de la Meta au prețuri între 299,99 USD și 999,99 USD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel