Medicamente pentru bebeluși cu aditivi. Ce substanțe periculoase conțin?

O mare parte dintre nou-născuţii din Europa (66%) care au primit o serie de medicamente comune au fost expuşi la acţiunea unor aditivi potenţial periculoşi, potrivit unui studiu realizat recent în Estonia.

Studiul nu a analizat dacă bebeluşii au avut efectiv de suferit de pe urma acelor medicamente, ci doar dacă ei au fost expuşi la anumiţi excipienţi - substanţe inactive incluse în multe produse - care au fost asociaţi cu apariţia unor efecte secundare toxice la nou-născuţii trataţi, scrie Realitatea.net.

"Multe dintre ingredientele potenţial dăunătoare din medicamente sunt esenţiale pentru stabilitatea şi siguranţa acestora, de exemplu, pentru a face medicamentul să se dizolve sau să oprească bacteriile să se dezvolte", sau pot chiar să extindă durata de utilizare a acestora, a precizat coordonatorul studiului, Georgi Nellis, medic la Spitalul Universitar Tartu din Estonia.

Aditivii analizaţi au fost următorii: parabeni, polisorbat 80, propilen glicol, benzoaţi, zaharină, sorbitol, etanol şi clorură de benzalconiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel