Mărturiile CUTREMURĂTOARE ale unei animatoare în Londra

"Am fost în mod molestată constant, de-a lungul anilor, ca animatoare în Londra pentru bărbații bogați și puternici", a declarat Clare Solomon, care a lucrat în lumea hostess-ului timp de 27 de ani.

Clare este o mamă singură fără prea mulţi bani şi își amintește că "a fost încurajată să se degradeze", dar nu s-a putut plânge de frică pentru a nu-și pierde slujba.

Unele dintre cele mai grave experiențe ale lui Clare Solomon în decursul a 27 de ani, în calitate de animatoare, sunt atât de traumatizante încât nu poate suporta să le povestească.

Ca mamă singură care a început să lucreze în industrie la vârsta de 17 ani, Solomon a spus că deseori nu a avut nici o altă opţiune decât să înceapă munca în care ea a fost "încurajată să se înjosească" pentru oameni puternici care "au molestat-o cu regularitate", după cum prezintă ziarul The Independent.

Corpul femeii este doar al ei

"Clienții erau dezgustători. Ei nu aveau nici o idee despre faptul că corpul femeii este doar al ei", spune Solomon, acum în vârstă de 44 de ani, amintindu-și un anumit restaurant din Londra unde a lucrat şi în care a servit, în principal, bancherilor și directorilor de sex masculin.

"O dată pe lună, aveau să organizeze un eveniment în care plăteau stripteuse să vină și să facă show-uri speciale pentru anumiţi clienți. Bărbații ne-ar fi atins în mod regulat și se așteaptau să ne alăturăm la show-ul stripteuselor și ne cereau să facem anumite chestii, dar și să facem și lucrurile pe care le făceau stripteusele."

"A fost absolut murdar. Unele dintre lucrurile pe care le-am experimentat sunt atât de rele încât nu mă simt confortabil dezvăluind detaliile publicului. Și eu nu dau vina pe stripteuze. Acestea erau, adesea, în aceeași situație ca și o mulțime de chelneriţe: femei tinere, strâmtorate financiar, care erau îndemnate să se înjosească pentru satisfacerea acestor oameni bogați și puternici".

Am făcut niște bacşişuri foarte mari

Clare, care şi acum trăiește și lucrează la Londra, își amintește că a fost informată de șefii săi că, dacă ar purta fuste scurte și tocuri înalte, ar primi bacşişuri mai mari, dar şi că va fi "pedepsită" dacă nu se machiază violent și nu va purta ceea ce șefii considerau a fi "îmbrăcăminte feminină adecvată".

"Am făcut cu adevărat niște bacşişuri foarte mari, dar trebuia să îndurăm mult. A fost atât de rău... În acel moment nu m-am gândit prea mult la asta, dar acum mă gândesc la impactul a ceea ce trebuia să facem pentru a obține un pic de bani în plus ", adaugă ea.

"Femeile din această industrie observă în mod constant comportamentul degradant pe care îl suportăm din partea bărbaților. A funcţionat ca picătura chinezească acele comentarii belicoase şi răutăcioase care îţi subminează încrederea, ceea ce te face să te simți prea speriat să vorbești."

Toată lumea ştia şi erai informat înainte

"Te temi să-ți pierzi slujba, nu simți că poți să spui ceva. Și cu o concurenţă a forței de muncă din ce în ce mai acerbă, toată lumea se luptă pentru locul de muncă ", spune Clare. "Și când cineva se plânge de hărțuire întimă, ei se scuză de obicei și-ţi spun că te plângi pentru nimic, ba că ar trebui să apreciezi atenția pe care o primeşti."

Solomon a obținut un loc de muncă cu normă întreagă într-un restaurant în urmă cu șase luni, unde spune că se acordă mult mai mult respect personalului de așteptare. Dar până atunci, ea spune că a fost martoră și a experimentat hărțuirea intimă de-a lungul a 27 de ani în industrie. "Agențiile știu despre asta, restaurantele și instituțiile știu despre asta, deoarece te informează pe scurt în prealabil", mai spune ea, pentru sursa citată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel