Marian Ghiveciu, deputat PSD, condamnat la trei ani de închisoare

Deputatul PSD Marian Ghiveciu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru instigare la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor având drept consecință obținerea pentru altul a unui avantaj patrimonial în formă continuată. 

Marian Ghiveciu a fost trimis în judecată încă din luna decembrie a anului 2011. La momentul comiterii infracțiunilor, Marian Ghiveciu era administratorul mai multor societăți comerciale. 

Procurorii DNA îl acuză că împreună cu alți doi inculpați, profitând de funcțiile publice deținute și prin încălcarea atribuțiilor de serviciu, a contribuit la eliberarea în mod nelegal a doua titluri de proprietate pentru terenuri în zone cu potențial imobiliar în favoarea unor persoane care nu erau îndreptățite să le primească. Terenurile au fost ulterior cumpărate de către deputatul PSD de la persoanele care le-au obținut. 

Persoanele care dețineau titluri de proprietate pe terenurile respective, emise legale, au fost prejudiciate cu 1.956.010 lei. Avantajul patrimonial realizat în mod ilegal de către deputat este 3.247.945 lei, valoarea reală a terenurilor obținute în baza actelor de proprietate emise nelegal și cumpărate de Marian Ghiveciu.

Marian Ghiveciu este unul dintre parlamentarii care au iniţiat schimbarea Codului Penal în aceste zile. Decizia a fost pronunţată astăzi de instanţa supremă şi poate fi contestată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel