Marea Britanie suferă o explozie de cazuri Covid-19. Varianta „Delta Plus”, cea mai de temut

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Cazurile de infectare din Marea Britanie au ajuns la cel mai mare nivel din ultimele cinci luni.

Conform The Sun, numărul de cazuri de Covid-19 confirmate astăzi în Marea Britanie a trecut de 16.000, atingând un nivel nemaiîntâlnit în ultimele aproape cinci luni. Acum, numărul total de infecții cu coronavirus din Marea Britanie a ajuns la 4.667.870.

VEZI ȘI: Eliminarea tuturor restricțiilor din Anglia se amână cu o lună.

Record în ultimele cinci luni, iar relaxarea este pusă sub semnul întrebării

Din 6 februarie 2021 nu mai înregistrase țara atât de multe infecții în 24 de ore, când Regatul Unit raporta un total de 18.262 de cazuri noi de infectare. Numărul a crescut semnificativ și față de ieri, când britanicii au raportat 11.625 cazuri noi. Numărul morților rămâne totuși scăzut, fiindcă 19 persoane au pierdut lupta cu Covid-19, față de cele 27 de ieri.

Situația epidemiologică tot mai periculoasă este cauzată în mare parte de varianta Delta a Covid-19, numită popular „tulpina indiană”. În total, britanicii au primit 75.188.795 de doze de vaccin împotriva bolii, iar numărul de persoane imunizate cu ambele doze este de 31.740.115.

„Delta Plus”, cea mai de speriat variantă a virusului

O nouă variantă de coronavirus, denumită „Delta Plus” și numită anterior „varianta Nepal”, ar putea fi mai transmisibilă decât mutația originală. În jur de 41 de cazuri provocate de această variantă de virus au fost raportate în Marea Britanie și sunt atent supravegheate. Alte nouă țări s-au mai confruntat cu acest tip de tulpină: Statele Unite ale Americii, India, Portugalia, Elveția, Japonia, Polonia, Nepal, Rusia și China.

Autoritățile sanitare din Marea Britanie nu denumesc oficial varianta „Delta Plus”, iar Organizația Mondială a Sănătății ia în calcul să o includă în tipologia Delta. „Institutul de Sănătate Publică din Anglia (PHE) a instaurat măsuri de control suplimentare de săptămâni întregi pentru cazurile de infecție cu varianta Delta cu K417N (AY.1), incluzând anchete epidemiologice sporite, testare rapidă și izolare”, a transmis directorul de incidență Covid-19 al instituției, dr. Andrew Lee.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel