Mai ai moneda aceasta de 3 lei acasă? Iată cum o poţi transforma în... 200!

Sursa foto: OLX
Sursa foto: OLX

Această monedă de 3 lei a fost în circulaţie aproape un sfert de secol, pe vremea lui Nicolae Ceaușescu. Deşi a fost bătută în tiraj mare, în zilele noastre numai colecţionarii deţin câteva exemplare. Moneda înfăţişează o rafinărie şi două sonde, iar pe revers stema ţării.

Moneda din anul 1966, pe OLX, a ajuns să coste o mică avere. Pe respectivul site de vânzări sunt multe anunțuri postate, prin care utilizatorii anunță că sunt gata să renunțe la aceste monede. Un român a scos la vânzare piesa emisă în urmă cu 56 de ani, la începutul dictaturii fostului lider comunist, în cadrul unui pachet care include și moneda de 5 lei din timpul regimului comunist. Pe monedele de 3, respectiv 5 lei, vânzătorul cere nu mai puțin de 200 lei, scrie spynews.ro. Afacerile cu monede merg foarte bine, din moment ce pe site-ul respectiv sunt sute de utilizatori care vor să valorifice bancnote și monede retrase din circulație.

Moneda de 3 lei se vinde cu 200 lei

Dacă moneda de 3 lei a fost emisă în 1966, cea de 5 lei este ceva mai nouă, fiind emisă în anul 1978. „Moneda în valoare de 3 lei din anul 1966- Republica Socialistă România. Și moneda de 5 lei din anul 1978 – Republica Socialistă România. Starea monedei este foarte bună.”, se arată în cadrul anunțului. În 1966 s-au emis monede și bancnote cu noua denumire a statului: Republica Socialistă România, acestea rămânând în circulație până după Revoluția română din 1989.

Potrivit Legii nr. 34/1991, Banca Naţională a României (BNR) a retras din circulaţie, începând cu data de 1 decembrie 1996, bancnotele cu valoare nominală de 1, 3 şi 5 lei, emisiunile 1966 şi 1967, monedele metalice cu valoare nominală de 1 şi 3 lei, emise în perioada 1960-1967, precum şi monedele metalice divizionare de 1, 3, 5, 10, 15, 25 şi 50 de bani, emise în perioada 1952-1982.

Ce se întâmplă dacă porți în portofel o bancnotă împăturită sub formă de piramidă

Sunt persoane care cred în superstiții și sunt dispuse să încerce toate trucurile posibile pentru prosperitate, sănătate ori, pur și simplu, noroc. Trucul acesta este fix pentru ei! Ce se întâmplă dacă porți cu tine mereu o bancnotă împăturită în formă de triunghi? Strategia se numește „piramida” și este un truc pe care toți oamenii înstăriți de pe glob o aplică. Ce presupune ea? Să porți în portofel o bancnotă, indiferent de valoarea ei, împăturită în așa fel încât să se semene cu o piramidă. Deși pare o simplă superstiție, cei care poartă bancnota-triunghi în portofel spun că au simțit că prosperă de când au prins acest obicei şi că veniturile lor au sporit.

Alte metode de a atrage norocul

Colectați bani, de diverse valori, în pungi începând cu dimineața zilei de joi. Asta pentru că ziua de joi este ziua patronată de planeta Jupiter, care ne sporește șansa să nu risipim banii. Să adunăm bani în acest mod timp de 14, 21 sau 28 de zile, cifre care reprezintă multiplii lui 7, un număr foarte norocos. În tot acest timp, trebuie să purtați cu voi punguța cu aceste economii. Veți observa că proverbul „Ban la ban trage!” se adeverește.

Nu aruncaţi mărunții

Aduce noroc dacă aduni bănuţi-monede într-un borcan, pe care să-l păstrezi în bucătărie, lângă o pâine întreagă înfășurată într-un ștergar alb, timp de trei săptămâni. Economiile acestea vor atrage multe câștiguri suplimentare. Dacă găseşti pe drum un bănuţ, poţi să-l ridici numai dacă moneda are cifra în sus (valoarea banului); în acest caz, banul îţi aduce noroc. Dacă eşti tentat să ridici banul de jos, iar acesta are stema în sus, moneda aceasta îţi va aduce ghinion şi pierderi financiare. Nu este exclus, ca banul respectiv să fie aşezat astfel, în mod intenţionat, de cineva care vrea să scape de un ghinion financiar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel