Macron, la celula de criză. Atacatorul, împușcat

În urma atacului armat de la Strasbourg, preşedintele Emmanuel Macron s-a alăturat celulei de criză de la sediul Ministerului de Interne.

Preşedintele Franței, Emmanuel Macron, s-a deplasat la scurt timp după miezul nopţii la celula interministerială de criză activată marţi seară la sediul Ministerului de Interne după atacul armat de la Strasbourg care a făcut cel puţin patru morţi şi 13 răniţi, a informat o sursă din cadrul Palatului Elysee, citată de AFP. 'Preşedintele efectuează o trecere în revistă a situaţiei', în prezenţa premierului Edouard Philippe, a secretarului de stat la Interne, Laurent Nunez, Agnčs Buzyn (Sănătate) şi a lui Florence Parly (Apărare), a anunţat preşedinţia.

Şeful statului a ajuns în jurul orelor 00.25 (marţi, 23.25 GMT). Ministrul de interne, Christophe Castaner, va fi în legătură cu celula de criză, fiind la Strasbourg unde a fost trimis de preşedintele ţării. Centrul Interministerial de Criză (CIC) din Place Beauvau este un instrument de gestionare interministerială a crizelor, plasat sub autoritatea ministrului de interne. El coordonează toate centrele operaţionale, cele ale ministerului, precum şi cele din cadrul altor ministere.

Atacatorul a fost rănit

Premierul Edouard Philippe a activat CIC în urma atacului armat de la Târgul de Crăciun de la Strasbourg care a făcut cel puţin patru morţi şi 13 răniţi. Şeful guvernului 'a decis să declanşeze celula interministerială de criză cu scopul de a reuni ministerele şi serviciile în cauză pentru monitorizarea şi gestionarea atacului armat de la Strasbourg', a declarat Palatul Matignon.

Forţele de ordine sunt în continuare pe urmele atacatorului care a reuşit să fugă, 'identificat' de autorităţi, care au deschis o anchetă antiteroristă. Înainte de a fugi, autorul atacului armat a fost rănit de o patrulă de soldaţi din cadrul Operaţiunii Santinela care asigură protecţia Târgului de Crăciun de la Strasbourg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel