Kathleen Kavalec: Statele Unite apreciază foarte mult ce a făcut România şi suntem alături de Ucraina

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ambasadoarea SUA, Kathleen Kavalec, spune că apreciază ce a făcut România de la începutul războiului din Ucraina.

Kathleen Kavalec, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, spune că SUA "apreciază foarte mult ce a făcut România" pentru sprijinirea Ucrainei de la începutul războiului, transmite Agerpres. Ea a făcut aceste declarații după ce a vizitat Punctul de Trecere a Frontierei de la Siret, unde a avut o întrevedere cu guvernatorul regiunii Cernăuţi din Ucraina, Ruslan Zaparaniuk, şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

"Este o mare onoare să fiu aici, alături de dumneavoastră şi să vedem cât de strânsă este cooperarea între Ucraina şi România. Sunt emoţionată când văd pozele despre cooperarea, despre empatia pe care românii au arătat-o în momentul cel mai dificil de la începutul războiului. Statele Unite apreciază foarte mult ce a făcut România şi suntem alături de Ucraina în acest moment atât de dificil. Tocmai am anunţat un pachet suplimentar de arme şi echipamente pentru a sprijini poporul Ucrainei şi vom continua cu acest sprijin, pentru că ştim că ăsta este cel mai important sprijin în acest moment", a spus ambasadoarea SUA.

De cealaltă parte, guvernatorul Cernăuţiului a afirmat Ucraina va câştiga războiului cu Rusia datorită partenerilor externi.

"SUA sunt un partener strategic pentru dezvoltarea democraţiei şi drepturilor oamenilor în Ucraina. (...) Sunt absolut sigur că datorită suportului SUA, Uniunii Europene, României şi populaţiei de aici, din Suceava, vom câştiga războiul", a declarat Zaparaniuk.

Gheorghe Flutur, despre rolul Punctului de Trecere a Frontierei Siret 

La rândul său, Gheorghe Flutur a subliniat rolul pe care Punctul de Trecere a Frontierei Siret l-a jucat în tranzitul de refugiaţi şi de mărfuri după începutul războiului din Ucraina.

"Secretul unei colaborări pe timp de criză este parteneriatul pe care noi îl avem de aproape 30 de ani. 2,8 milioane de pasageri au trecut prin această vamă în doi ani de zile. Peste 850.000 de autovehicule au trecut prin această vamă. Aţi văzut astăzi un rând foarte mare de camioane. Ne aşteptăm să fie şi mai mare, pentru că nu au unde să circule cu marfă. În sud, la Tulcea, spre Marea Neagră, riscurile sunt mari şi tot mai puţini trec pe acolo. Când polonezii au închis graniţa cu fermierii, au venit tot pe aici şi aici am dublat numărul de vameşi şi poliţişti de frontieră. Durerea cea mai mare este lipsa autostrăzii şi pentru asta eu fac lobby cât se poate, să vină autostrada până la Siret", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel