Ioan Rus, despre Autostrada Sibiu - Pitești și soluțiile pentru DN1

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a vorbit la DCNews Live despre câteva dintre cele mai importante drumuri care urmează să fie construite în România.

Ministrul Transporturilor a anunțat că lucrările pentru construcția Autostrăzii Comarnic - Brașov vor fi demarate în acest an, dar a vorbit și despre Sibiu - Pitești sau soluțiile pentru aglomerația de pe DN1.

„Când începe construcția faimoasei autostrăzi Comarnic - Brașov?”, l-a întrebat analistul politic Bogdan Chirieac pe Ioan Rus.

Vezi și: Alege soluțiile pentru aglomerația de pe DN1 - SONDAJ

„Începe în acest an. Pe lângă Sibiu - Pitești, începe Iași - Târgu Neamț, Târgu Mureș - Ungheni adică. Încep mai multe. Sibiu - Pitești este singura gâtuire pe care o avem acum pe Culoarul 4 European, Nădlac - Sibiu - Pitești - București - Constanța. Deci acolo avem o problemă și o rezolvăm în anul acesta, în felul următor: pe actualul Drum Național se face o a treia bandă - și se lucrează deja, pentru că autostradă, indiferent cum face, durează patru ani. Dar ca să decongestionăm, să rezolvăm parte din problemă, sunt identificați 25 de kilometri care se pretează la banda a treia, pe Valea Oltului. (...) Același lucru pe Comarnic - Brașov, până la autostrada care durează patru ani și dacă o începem și mâine dimineață.

(...) Dar până atunci - șosea de centură la Comarnic, șosea de centură la Bușteni și încă câteva sensuri giratorii care să fluidizeze circulația pe DN1. Între DN1 și DN1A, de la Săcele la Cheia, există Valea Doftanei. În acest moment, s-au finalizat discuțiile cu Consiliul Județean Prahova, cu primarii de comune cărora le aparține terenul. Există aproape finalizat proiectul și se face încă un drum național. Și atunci, în loc să avem patru benzi, o să avem șase. Acel drum național poate prelua lejer 4.000 de mașini pe zi, pe toți cei care nu se opresc în stațiuni, astfel încât DN1 să fie utilizat doar de cei care se duc la Sinaia, Bușteni, Predeal etc.. Asta se poate termina până anul viitor. Deci în 2016 putem avea aceste lucruri complet finalizate. Centurile vor fi gata anul acesta, dacă nu se întâmplă nimic greșit”, a răspuns ministrul Transporturilor, la DCNews Live.

Vezi și: EXCLUSIV! Ce spune un ministru despre demisia lui Victor Ponta


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel