Un expert avertizează în legătură cu viitorul țițeiului din Marea Nordului în timp ce marile țări producătoare, precum Iran sau Arabia Saudită, nu ajung la un consens pentru stabilizarea prețului.
Industria țițeiului din Marea Nordului este "în pragul colapsului", a avertizat Robin Allan, șeful asociației exploratorilor independenți Brindex, într-un interviu pentru BBC. Este "aproape imposibil să faci bani" cu prețul barilului de țiței mai mic de 60 de dolari, arată expertul.
"Este o criză enormă. Asta s-a mai întâmplat, iar industria se adaptează, dar adaptarea fărâmă oameni, fărâmă proiecte și reduce costurile", a spus el.
The Telegraph a scris recent că proiecte ce țin de țiței în valoare de 55 de miliarde de lire sterline în Marea Nordului și Europa ar putea fi anulate din cauza prăbușirii prețului țițeiului.
Îngrijorările față de abilitatea Mării Nordului de a suporta scăderea prețului la țiței s-au intensificat după ce Organizația Țărilor Producătoare de Petrol (OPEC) au stabilit ca producția să rămână la nivelul de 30 de milioane de barili pe zi.
OPEC este compusă din Algeria, Angola, Ecuador, Iran, Irak, Kuweit, Libia, Nigeria, Qatar, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și Venezuela.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News