Urmărește emisiunea live


INTERMEDICAS, PARTENERIAT EXCLUSIV CU UN RENUMIT CHIRURG - ORTOPED GERMAN

București, 5 martie 2015: Intermedicas (www.intermedicas.com), prima clinică din România specializată în servicii de second opinion medical, anunță parteneriatul exclusiv cu profesorul dr. Uwe Jens Fuhrmann, un cunoscut medic german specializat în ortopedie şi chirurgia traumatismelor.

- Prof. Dr. Uwe Jens Fuhrmann consultă și operează în România prin Intermedicas -

Începând cu luna martie, Prof. Dr. Jens Fuhrmann va oferi consultații și va opera prin Intermedicas în domenii precum artroscopia şi chirurgia încheieturilor mari (genunchi, umăr, şold, cot şi glezne) și ale mâinii pentru adulți și copii. La ora actuală, prof. dr. Fuhrmann este unul din foarte puținii medici din România, care operează chirurgia mâinii, având o experiență de peste 25 de ani.

„Sunt onorat să mă alătur echipei Intermedicas, o clinică ale cărei servicii medicale sunt comparabile cu cele din Occident. Intermedicas colaborează cu mari spitale din străinătate şi este în acelaşi timp foarte căutată de pacienţii străini care vin să se trateze în România. Am convingerea că eu şi colegii mei vom reuşi să aducem valoare medicinei româneşti aflată de prea multă vreme în criză. Îi anunţ pe toţi cei care au nevoie de consultaţii în domeniul ortopediei că, de astăzi, le stau cu plăcere la dispoziţie” a declarat prof. dr. Fuhrmann. 

Cu peste 25.000 de operații realizate cu succes, dr. Fuhrmann are patente pentru proceduri medicale inovatoare precum „proteza resorbabilă pentru humerus”, care i-a adus în 2009 medalia de argint la Târgul de Inventică de la Nurnberg. Aceasta permite vindecarea rapidă şi recuperarea totală a pacientului, fără să mai fie necesară înlăturarea post-operatorie a protezei.

“Decizia acestui parteneriat exclusiv continuă strategia Intermedicas de a colabora cu medici remarcabili din România, Europa, Japonia și SUA. Dr. Fuhrmann completează echipa noastră de medici de renume care fac parte din programul de visiting professors și care numără peste 10 medici din specializări diferite care vin în țară în fiecare lună. De asemenea, Intermedicas a creat o  rețea internațională formată din peste 150 de medici parteneri, prin intermediul cărora dorim să facilităm accesul la servicii medicale de elită” explică  Ana Maria Marian, CEO Intermedicas.

Prof. dr. Fuhrmann şi-a început cariera ca doctor militar pe vasul Marinei Populare a fostei Republici Democrate Germane şi a lucrat ulterior în mari spitale din Germania precum: Clinica de Chirurgie a Academiei Medicale din Erfurt, Departamentul pentru Traumatologie a Universităţii Tehnice Rhenania - Westfalia din Aachen, spitalul Ch.W.Hufeland din Bad Lagensanza, spitalul Helios din Gotha, spitalul Universităţii Goettingen din Bad Salzungen, Spitalul Clinic de Ortopedie Marienstift al Bisericii Evanghelice din Arnstadt,  Spitalul Crucii Roșii din Sommerda, spitalul Universităţii din Jena.

Între cazurile care i-au marcat cariera se numără o proteză de șold pentru un pacient de 100 de ani, care a plecat acasă refăcut complet după doar zece zile de spitalizare. De asemenea,  transferarea de segment și artrodezia gleznei la un pacient de 36 de ani, victimă a unui accident de bicicletă în urma căruia unul din picioare i-a fost scurtat cu 8 cm. Intervenția, realizată în 2011 la Spitalul Crucii Roşii din Sommerda, i-a scăpat piciorul de la amputare și a contribuit la restabilirea completă a pacientului după un an de la operație. Acest caz a reprezentat o premieră deoarece profesor dr. Fuhrmann a decis să opereze pacientul, în condițiile în care ceilalți medici care au diagnosticat cazul au fost de acord cu amputarea piciorului. Pentru acest succes, profesor  dr. Fuhrmann a primit marea onoare de a deveni consilierul pe probleme medicale a Primului-Ministru din Landul Turingia.

În 1999, dr. Fuhrmann a realizat, în premieră în spitalul din Gotha, Germania o artroscopie de şold la un pacient de 37 de ani, victimă a unui accident de motocicletă. La acea vreme, profesorul dr. Fuhrmann era singurul ortoped din Landul Turingia (cu aproximativ 20 mil locuitori), care făcea operaţii artroscopice la genunchi şi umăr, pe proprie răspundere, în absenţa unui protocol la nivelul clinicii. Abia opt ani mai târziu aceste intervenţii au fost posibile şi în alte clinici universitare din Germania.

Dr. Fuhrmann are şi o intensă activitate în domeniul cercetării, fiind autorul a numeroase lucrări ştiinţifice în Germania și internationale despre afecţiuni ale umărului şi biomecanica protezelor de umăr. Ca rezultat, profesorul dr. Fuhrmann şi echipa sa au dezvoltat, în colaborare cu elveţienii de la Mathys, două tipuri noi de proteze pentru umăr. Profesorul a participat în ultimii 5 ani la peste 250 de supraspecializari în domeniul chirugiei generale, ortopediei și traumtaologiei în Germania și străinatate.

***

DESPRE INTERMEDICAS

Fondată în anul 2011, Intermedicas este prima clinică din România specializată exclusiv pe  servicii de second opinion medical, cu acces direct la medici de talie internațională din Europa SUA și Japonia. Intermedicas oferă servicii de second opinion, diagnosticare și tratament medical în România și în străinătate și specializări medicale de nișă - chiropractică, nimfoplastie sau aritmologie. De asemenea, Intermedicas a implementat un program lunar de Visiting Professors în care pacienții pot întâlni în fiecare lună medici cu expertiză internațională în diferite practici medicale. Nu în ultimul rând, Intermedicas este un activ broker de medici. Pentru mai multe detalii, vă invităm pe http://www.intermedicas.com și www.facebook.com/intermedicas

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel