Injecția anticoncepțională pentru bărbați, aprobată de FDA

Primul anticoncepțional masculin non-hormonal  a fost aprobat de autoritățile americane. Decizia FDA poate schimba definitiv modul în care cuplurile evită sarcina. Unele pastile pentru bărbați erau disponibile și până acum, dar se bazau inhibarea testosteronului, având efecte secundare nedorite.

Vasalgel, noul contraceptiv masculin,  este un polimer care se injectează, sub anestezie locală, prin scrot, în canalele de evacuare a spermei, scrie The Telegraph. Gelul blochează doar spermatoizii, nu și alte fluide, de aceea nu se crează tensiune în scort, așa cum se poate întâmpla în cazul vasectomiei. Și mai important, procesul este reversibil. O injecție cu un dizolvant elimină gelul și restabilește fertilitatea, susțin inventatorii Vasalgel.

Circa un milion de bărbați solicită o operație de vasectomie, în fiecare an, operația constând în secționarea chirurgicală a canalelor deferente, care nu este însă reversibilă.

Alte două pilule non-hormonale pentru bărbați sunt testate, pe plan mondial, dar încă nu au fost aprobate de autorități.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel