ÎNGRIJORĂTOR. 3 milioane de români suferă de depresie

Peste 350 de milioane de oameni sunt afectaţi în fiecare an de depresie, în întreaga lume. De altfel, depresia este considerată boala secolului. 
Depresia afectează aproximativ 8% din populație, adică 5,8% din bărbați şi 9,5% din femei. În general, se consideră că raportul e de 2/1 între femei și bărbați.
 
Depresia e pe locul trei ca factor de dizabilitate la nivel mondial
 
În România, o statistică din 2012, arăta că depresia afectează mai mult de trei milioane de români, adică circa 15% din populaţie. Motivele sunt legate de lipsa siguranţei locului de muncă, lucrul peste program, odihna insuficientă, ce au ca rezultat o creştere a cazurilor de depresie. Boala afectată în primul rând populaţia activă, între 25 şi 50 de ani. 
 

Citește și: Sindromul de oboseală cronică. Peste 40.000 de români afectați

 
Depresia cronică îl schimbă radical pe bolnav, până la punctul când nici el, nici apropiaţii, nu îl mai recunosc. Odată cu depresia cronică bolnavul începe să se izoleze de cei din jur, stima de sine scade, frica începe să pună stăpânire pe el. Toate acestea duc la o schimbare radicală a sistemului nervos, care începe să cedeze, bolnavul începe să îşi piardă controlul, iar creierul se îmbolnăveşte. Astfel, atât fizicul cât şi psihicul bolnavului ajung într-un punct critic. 
 
În cele mai grave cazuri, cel aflat în depresie ajunge să îşi pună capăt zilelor. Între 800.000 si 1.000.000 de sinucideri au loc anul. Asta înseamnă că, undeva in lume, o dată la câteva minute un om ia decizia să nu mai traiască.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel