Indiciu legat de răstignirea lui Iisus, descoperit de arheologi

osuar
osuar

Inscripţia de pe un sarcofag vechi de 2000 de ani, care a fost salvat din mâinile jefuitorilor de antichităţi, ar putea oferi o dovadă cu privire la răstignirea lui Iisus Hristos, potrivit arheologilor.

[/caption] Osuarul, confecţionat din piatră de calcar, ar putea conţine locaţia familiei lui Caiafa, unul dintre preoţii implicaţi în crucificarea lui Iisus, conform Daily Mail și preluat de Mediafax.

Cercetătorii din Israel susţin că inscripiţia de pe sacofag ar putea dezvălui locul în care trăiau membrii familiei personajului biblic înainte de exodul lor în Galileea.  În Biblie, Caiafa este unul dintre preoţii care îl interoghează pe Iisus.

În urmă cu trei ani, Autoritatea pentru Antichităţi din Israel a reuşit să recupereze un sarcofag cu o inscripţie rară din mâinile unor jefuitori.

Experţii de la Departamentul de Arheologie de la Universitatea din Tel Aviv care au cercetat osuarul sunt convinşi că artefactul este autentic, iar "inscripţia este extraordinară".

Cuvintele inscripţionate pe osuar nu dau doar detalii despre cel decedat, ci şi trei nume din alte generaţii şi o posibilă locaţie a familiei.

Inscripţia completă sună în felul următoar: "Miriam fiica lui Yeshua fiul lui Caiaphus, preot de Maaziah de la Beth Imri".  Beth Imri ar putea fi o referire la un alt ordin preoţesc, potrivit cercetătorilor, sau eventual o lolcaţie geografică, cel mai probabil a familiei lui Caiaphus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel