Indian Wells. Federer consideră că mai are multe de demonstrat

Elveţianul Roger Federer, redevenit în luna februarie nr.1 mondial în tenisul masculin, la vârsta de 36 de ani, după cinci ani de aşteptare, consideră că încă mai are de demonstrat, în ciuda impresionantului său palmares, informează AFP.

"Întotdeauna trebuie să demonstrezi mai mult. Mi-ar fi plăcut să spun 'puţin îmi pasă de rezultatul de la acest turneu', dar nu am venit aici pentru a pierde în primul sau al doilea tur", a explicat el într-o conferinţă de presă.

"Chiar dacă presiunea este mai puţin puternică, ea este întotdeauna aici pentru jucătorii mai bine clasaţi", a adăugat Federer, care a câştigat primele două turnee pe care le-a disputat în 2018, Australian Open şi turneul de la Rotterdam.

Federer, 97 de titluri în carieră


"Eu sunt, fără îndoială, într-o poziţie bună, cred că am de demonstrat mai puţin calităţile mele decât în trecut, dar asta nu înseamnă că nu am ambiţie. Ai nevoie de această ambiţie pentru a câştiga", a reamintit Federer.

"Cu vârsta, apreciezi mai mult faptul de a redeveni nr.1 mondial, este mult mai îmbucurător, pentru că eşti conştient de toată munca depusă pentru a ajunge aici", a adăugat jucătorul cu 20 de titluri de Mare Şlem în palmares.

Federer, câştigător la Indian Wells pentru a cincea oară în 2017, are un palmares ce cuprinde 97 de titluri şi doar americanul Jimmy Connors a câştigat mai multe titluri decât el de la debutul erei Open, cu 109 trofee.

Federer va debuta la Indian Wells, unde este deţinătorul titlului, sâmbătă împotriva argentinianului Federico Delbonis, nr.67 mondial, care a trecut cu 6-2, 4-6, 7-5 în primul tur de americanul Ryan Harrison (54 ATP). 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel