INCEPTION devine realitate. Sunt oameni care îşi pot controla visele

insomn
insomn

Ideea supranaturală a blockbuster-ului american "Inception", unde personajele principale călătoresc în vise pentru implantarea unei idei în subconştient, nu mai pare atât de fantezistă.

Cercetătorii de la Universitatea Yale susţin că există persoane care îşi pot controla visele şi mai mult, sunt capabili să dezvolte abilităţi în timp ce visează. Aceste persoane sunt denumite generic "visătorii lucizi", informează Antena 3.

În prezent, o echipă de specialişti experimentează ideea de a-i antrena despre ce să viseze.Oamenii care-şi pot controla visele dezvoltă o abilitate specială euforică, ca şi când ar fi realizat ceva măreţ.Rezultatele cele mai noi din domeniu arată că există oameni care foloseac visele ca o unealtă pentru a dobândi noi cunoştinţe.

Fiind la comanda viselor, se deschide oportunitatea de manipulare pentru a învăţa lucruri noi, în timpul somnului. "Visătorii lucizi" pot controla zone ale creierului care permit acest lucru.

Cercetătorii americani sunt de părere că aceşti indivizi au un echilibru mai bun în luarea unor decizii emoţionale sau în interacţiunea socială. Peter Morgan, reprezentantul Yale, spune că acea zonă cerebrala poate fi antrenată cu rezultate excepţionale. "Ştim deja că dacă angrenăm diverse circuite din creier, putem schimba arhitectura acestuia", a precizat acesta pentru New Scientist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel