Încă un campion român, depistat pozitiv la controlul antidoping

Triplusaltistul Alexandru Baciu a fost depistat pozitiv la controlul antidoping, a confirmat, vineri, pentru AGERPRES, președintele Federației Române de Atletism, Sandu Ion.

Am fost informați de ANAD (Agenția Națională Anti-Doping, n. red.) că și Alexandru Baciu a fost depistat pozitiv. La fel ca și Soare, substanța găsită la el este tot meldonium, a declarat Sandu Ion, președintele FRA, pentru AGERPRES.

Baciu, fost campion balcanic la triplusalt, nu era calificat la Jocurile Olimpice de la Rio. El urma să participe la Campionatele Balcanice programate sâmbătă și duminică la Pitești, potrivit listei de start publicate de FRA.

Maratonistul Nicolae Soare, care era calificat la JO 2016, a fost depistat pozitiv cu meldonium, a declarat vineri, pentru AGERPRES, secretarul general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Ioan Dobrescu.

"Am primit de la ANAD (Agenția Naționala Anti-Doping) o adresă în care suntem informați că Nicolae Soare a fost depistat pozitiv cu meldonium. Nu am reținut exact la ce concurs, dar aproape că nici nu e important. Din păcate, iată că poziția COSR, toleranță zero față de sportivii dopați, este corectă", a spus Dobrescu pentru AGERPRES.

Oficialul a adăugat că COSR trebuie să mențină decizia ca sportivii depistați pozitiv să nu reprezinte România la JO de la Rio. "Dacă nici în al doisprezecelea ceas nu înțelegem și nu ne ținem de această decizie, atunci fenomenul meldonium riscă să o ia la vale așa cum se întâmplă în Rusia. Sportivii români depistați pozitiv nu pot participa la Jocurile Olimpice de la Rio", a precizat Dobrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel