IMAGINI INEDITE. Erupția unui vulcan, surprinsă cu o dronă

Vulcanul Bardarbunga din Islanda, care a început să erupă la sfârşitul lunii august, a oferit un adevărat spectacol al naturii, împroşcând lavă în aer şi acoperind regiunea cu o pătură de cenuşă.

Cu ajutorul unei drone, un realizator de film şi un regizor au reuşit să surprindă imagini din timpul erupţiei vulcanice.

Erupţia care a început în luna august ar putea dura un an

Vulcanul este format dintr-un crater adânc de 700 de metri, ascuns sub gheaţă, de-a lungul căreia se află numeroase fisuri, pe unde au loc erupţiile. Fisurile se întind pe distanţe de zeci de kilometri, în mai multe direcţii.

Citește și: ERUPȚIE VULCAN JAPONIA. Numărul victimelor în creștere 

Imaginile filmate cu ajutorul dronei au fost surprinse pe 20 septembrie de Eric Cheng şi Ragnar Th. Sigurdsson. Drona cu care a fost realizată filmarea costă 750 de lire sterline, poate comunica prin WI-FI pe o distanţă de 1.000 de metri şi poate zbura continuu 25 de minute.

La o zi după filmare, regiunea a fost acoperită de lavă

Vulcanul Bardarbunga, situat sub cel mai mare gheţar din Islanda, cu o înălţime de circa 2.000 de metri, este considerat suficient de periculos pentru a ameninţa, în cazul unei erupţii, traficul aerian din nordul Europei şi Atlanticul de Nord, aşa cum a fost la erupţia vulcanului Eyjafjallajokull în 2010.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel