Iga Swiatek, calificare de senzație în turul al treilea la Australian Open. Adversara sa și-a anunțat retragerea din circuit

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Iga Swiatek s-a calificat în turul al treilea la Australian Open, după o revenire spectaculoasă în setul decisiv.

Poloneza Iga Swiatek, locul 1 mondial, s-a calificat în turul al treilea la turneul Australian Open, după victoria în fața americancei Danielle Collins (locul 62 WTA), scor 6-4, 3-6, 6-4, după o revenire de senzație, de la 1-4 în setul decisiv.

Meciul, care a durat 2 ore și 57 de minute, a fost catalogat de poloneză ca un ”thriller”, după cum a scris pe cameră la finalul acestuia.

”Oh, Doamne, eram deja la aeroport”, a glumit Swiatek la interviul de pe teren.

”Nu a fost ușor. Am simțit că am avut impulsul și apoi ea a început să joace brusc de două ori mai repede și nu am avut nicio idee cum să reacționez la asta pentru câteva game-uri.

Dar mi-am revenit și m-am gândit că singurul lucru pe care mă puteam concentra era pe mine. Nu mi-a mai păsat cum va juca ea, m-am concentrat doar pe mine”, a mai spus Iga Swiatek.

Ultimul sezon în circuitul profesionist

Danielle Collins (30 de ani), finalistă la Australian Open în 2022, a anunțat că acesta va fi ultimul său sezon în circuitul profesionist.

”În acest moment, sunt cam la sfârșitul carierei mele și nu mă ustură la fel de mult, să fiu sinceră. Simt că am ajuns în punctul în care, evident, contează și știi, cariera mea înseamnă foarte mult pentru mine, dar la sfârșitul zilei, știi, ori câștigi, ori pierzi, și asta e tot ce este.

Acesta va fi ultimul meu sezon, de fapt, concurând. Nu știu exact când se va termina, dar acesta va fi ultimul meu sezon și aștept cu nerăbdare lucrul ăsta. Simt că am avut o carieră destul de bună. Cu siguranță, au existat suișuri și coborâșuri.

Cred că, cu toate călătoriile și unele dintre lucrurile din afara terenului, programările și toate cele, acesta este un sport foarte greu.

Am și alte lucruri pe care mi-ar plăcea să le realizez în viața mea în afara tenisului și aș dori să pot, să am timp să pot face asta. Evident, a avea copii este o mare prioritate pentru mine, așa că...”, a declarat Danielle Collins, în cadrul conferinței de presă de după meciul pierdut în fața liderului mondial, scrie Eurosport.

Cea mai bună clasare a americancei a fost locul 7 WTA, poziție pe care  a obținut-o în iulie 2022.

Citește și: Sorana Cîrstea, învinsă în primul tur la Australian Open. România nu mai are nicio jucătoare pe tabloul de simplu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel