Hobby-uri care te fac mai inteligent

Sursa: www.businessinsider.com
Sursa: www.businessinsider.com

Dacă ești pasionat de enciclopedii sau lectura este unul dintre hobby-urile tale, cu siguranță ai un nivel de inteligență ridicat. Totuși, nu toți oamenii adoră aceste activități. Din fericire, există multe alte hobby-uri care îți pot dezvolta cunoștiințele. 

Potrivit Business Insider, felul în care ne petrecem timpul liber vorbește despre personalitatea noastră. Alături de relaxare și divertisment, hobby-urile îți pot mări inteligența. Astfel, un infografic al PROEssayWrtier.net indică cinci hobby-uri prin care îți poți petrece eficient timpul liber.

Fă exerciții regulat și astfel îți vei îmbunătăți abilitatea de recunoaștere a obiectelor. Efectuarea exercițiilor fizice stimulează factorul neurotrofic cerebral (BDNF) care aduce beneficii cognitive cum ar fi memoria de lungă durată.

Studierea unui instrument muzical dezvoltă abilitățile cognitive și performanțele academice, întrucât se activează anumite funcții motrice. Cântatul la un instrument muzical în rândul copiilor, ajută la performanța acestora de a vorbi fluent și de a procesa rapid.

[citeste si]

Paradoxal sau nu, jocurile video dezvoltă memoria de lucru, adică cea prin care stocăm informații pe parcursul unei zile. Jocurile video pot ajuta la îmbunătățirea orientării în spațiu, iar 30 de minute de jocuri pe zi pot spori cantitatea de materie cenușie din creier.

Învățarea unei limbi străine nu este utilă doar pentru călătorii, ci și pentru încetinirea îmbătrânirii creierului. A vorbi mai multe limbi poate îmbunătăți funcția executivă a creierului, astfel poți îndeplini sarcinile care te solicită cu mai multă ușurință. Cei care vorbesc mai multe limbi se pricep la rezolvarea puzzle-urilor, la planificarea și rezolvarea atribuțiilor primite.

Pe lângă îmbunătățitrea vocabularului, cititul contribuie la o mai bună receptivitate a limbajului, care aparține emisferei stângi a creierului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel