Hackerii, pericol pentru aviație. Pot distruge sistemele electronice din cabinele piloților

Pirații informatici ar putea exploata echipamentele avioanelor comerciale, pentru a distruge sistemele electronice din cabinele piloților. 

O arată un raport al Guvernului SUA. "O problemă de importanță sporită" este securitatea cibernetică în zbor. Administrația federală a aviației din SUA (FAA) începe să reflecteze asupra problemei.

"Tehnologiile moderne de comunicații, inclusiv conectivitatea IP (servicii legate la internet, n.r.), sunt tot mai utilizate de sistemele avioanelor, permițând indivizilor neautorizați să aibă acces și să compromită sistemele aeroelectronice ale aparatului", a notat GAO în raportul său.

Acest lucru nu se întâmpla când electronica ce ajuta la controlul și pilotarea avioanelor (avionica) funcționa în manieră autonomă. Problema a venit după ce echipamentele avioanelor comerciale au început să fie conectate tot mai mult la Internet. 

"Totuși, potrivit FAA și experților cu care am vorbit, rețeaua IP i-ar putea permite unui pirat informatic să aibă acces de la distanță la sistemele aeroelectronice și să le compromită", a adăugat GAO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel