Hackerii, atac cibernetic de amploare asupra WordPress. Apel către bloggeri

O hibă de securitate din programul de bază al platformei WordPress a permis hackerilor să atace și să vandalizeze zeci de mii se site-uri, anunță BBC News, sâmbătă. 

O firmă de securitate a estimat că 1,5 milioane de pagini de bloguri au fost modificat răuvoitor de hackeri. Experții în securitate cibernetică, care au identificat vulnerabilitatea, susțin că în prezent unii hackeri deja încearcă să preia controlul asupra site-urilor și nu doar să modifice tendențios anumite pagini. O altă firmă securitate cibernetică a indicat că aproximativ 40.000 de bloguri au fost afectate de atacul informatic, iar unele grupări de hackeri încearcă să monetizeze vulnerabilitatea descoperită.

WordPress a transmis celor care au bloguri pe această platformă să facă imediat o actualizare a softului de administrare pentru a evita să devină victime ale atacului informatic.

WordPress menționează că nu a anunțat public despre atac pentru că a așteptat ca toate companiile care dețin astfel de platforme să poată face actualizarea softului, care a fost transmisă la 26 ianuarie. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel