Hackerii, atac cibernetic de amploare asupra WordPress. Apel către bloggeri

Roxana Neagu / 11 feb 2017 / 16:02 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

O hibă de securitate din programul de bază al platformei WordPress a permis hackerilor să atace și să vandalizeze zeci de mii se site-uri, anunță BBC News, sâmbătă. 

O firmă de securitate a estimat că 1,5 milioane de pagini de bloguri au fost modificat răuvoitor de hackeri. Experții în securitate cibernetică, care au identificat vulnerabilitatea, susțin că în prezent unii hackeri deja încearcă să preia controlul asupra site-urilor și nu doar să modifice tendențios anumite pagini. O altă firmă securitate cibernetică a indicat că aproximativ 40.000 de bloguri au fost afectate de atacul informatic, iar unele grupări de hackeri încearcă să monetizeze vulnerabilitatea descoperită.

WordPress a transmis celor care au bloguri pe această platformă să facă imediat o actualizare a softului de administrare pentru a evita să devină victime ale atacului informatic.

WordPress menționează că nu a anunțat public despre atac pentru că a așteptat ca toate companiile care dețin astfel de platforme să poată face actualizarea softului, care a fost transmisă la 26 ianuarie. 

[citeste si]


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24