Guvernul tehnocrat, imoral în Diaspora

La Digi Fm am putut auzi o declarație imorală a unui  ministru, este drept doar ministru delegat. Sper că nu a fost vocea ambasadorului Maria Ligor sau că, dintr-o eroare tehnică, declarația a fost redată trunchiat.

Pe de o parte, nu am găsit știrea pe site și nu am auzit-o la alte televiziuni/radiouri. Pe de altă parte, o declarație citată de ziare.com reia aceeași idee, expusă de către ministrul delegat pentru Relația cu românii de pretutindeni, cu două zile în urmă.

Din ceea ce am reținut, stupefiat, la volanul mașinii, dna ambasador Gligor combătea vehement o ”legendă urbană”. Legenda potrivit căreia datele persoanelor care se înscriu în Registrul electoral  vor fi exploatate de Fisc. Din declarație reieșea preocuparea Guvernului pentru votul celor din Diaspora, dar și asigurarea fermă că datele din Registru vor fi folosite exclusiv pentru alegeri.

În urma acestei declarații, Dacian Cioloș are de răspuns la mai multe întrebări:

De ce să nu fie folosite?

Se bazează Guvernul pe votul unor evazioniști? Parcă nici nu participa la alegeri guvernul tehnocrat.  

Atunci, aceasta este viziunea PNL, a PSD sau a tehnocraților?

Cred, de asemenea, că ar trebui să se revolte organizațiile românilor din Diaspora, în frunte cu cea condusă de dl. Daniel Tecu. Potrivit dnei Ligor, imaginea românului din Diaspora, implicat în viața cetății, este doar o legendă urbană. Implicare, implicare, dar fără costuri, rezultă din poziția dnei ministru.

Poate ar trebui să protesteze și analiștii care salutau cu entuziasm Lista rușinii, postată de ANAF. Sau promteristele  preocupate de ”banii noștri, ai contribuabilior”. Dacă vor.

Guvernul, însă, e obligat să explice de ce este mai interesat de voturi decât de impozite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel