Guvernul aprobă deblocarea a 500 posturi din sistemul sanitar

posturi sanatate
posturi sanatate

Guvernul a aprobat, miercuri, deblocarea a 500 posturi în sistemul sanitar, atât pentru unităţile din reţeaua Ministerului Sănătăţii, cât şi pentru cele al căror management a fost transferat la autorităţile administraţiei publice locale.

"Este un prim pas pe care îl facem pentru profesioniştii din sistemul sanitar. Măsura vine în sprijinul unităţilor publice din sistemul sanitar care se confruntă cu un important deficit de personal, atât personal de specialitate medico-sanitar, personal auxiliar sanitar, dar şi alte categorii, nemedical, absolut necesare pentru efectuarea actului medical", a declarat ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi.

 Dintre cele 500 posturi ce urmează a fi deblocate, 300 vor fi repartizate spitalelor judeţene de urgenţă, spitalelor care asigură asistenţa medicală de urgenţă pentru adulţi şi copii din municipiul Bucureşti, serviciilor de ambulanţă şi institutelor şi centrelor medicale clinice, pentru angajare de personal de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar.

 Potrivit celor de la Ministerul Sănătăţii, restul de 200 posturi vor fi repartizate Institutului Regional de Oncologie Iaşi pentru demararea activităţii şi Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Spiridon" Iaşi în vederea reorganizării activităţii.

 Institutul Regional de Oncologie din Iaşi este o unitate nou înfiinţată care va demara activitatea începând din acest an. În vederea acestui demers, o parte din personal, mai exact personalul cu specialitatea oncologică, a fost preluat de la Spitalul de Urgenţă "Sf Spiridon".

 De asemenea, posturile repartizate Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf Spiridon" Iaşi completează schema de personal în urma reorganizării secţiei de oncologie şi trecerii acesteia către Institutul de Oncologie, mai precizează sursele citate.

 Posturile neocupate de aceste unităţi pot fi redistribuite de Ministerul Sănătăţii. Deblocarea posturilor se face cu încadrarea unităţilor sanitare în limita de 70% cheltuieli de personal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel