Guvernul a adoptat o propunere a UDMR. Este vorba despre plata contribuțiilor

Guvernul Dăncilă
Guvernul Dăncilă

Guvernul implementează legea propusă de UDMR, privind întreprinderile mijlocii.

"Guvernul a adoptat o hotărâre prin care, conform legii propuse de UDMR și adoptate de Legislativ, întreprinderile mijlocii își vor putea plăti, din nou, contribuțiile la administrațiile fiscale din județele în care au înregistrate sediile",  a atras atenția liderul grupului UDMR din Senat, Cseke Attila.

 Prin urmare, reprezentanții întreprinderilor mijlocii nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la direcțiile regionale a acestei instituții pentru a-și plăti contribuțiile fiscale. „Un antreprenor din județul Mureș, spre exemplu, a fost nevoit să parcurgă sute de kilometri până în Brașov, iar un sătmărean sau bihorean până la Cluj pentru a plăti taxele și impozitele", a arătat senatorul UDMR.


Cseke Attila a adăugat că legiuitorii UDMR au elaborat proiectul legislativ pentru că Guvernul tehnocrat a centralizat, de pe o zi pe alta, organizarea obligațiilor fiscale a întreprinderilor mijlocii din județe în centrele regionale. Statisticile arată, însă, că nivelul de încasare a acestor taxe a scăzut după reorganizare.


Așa cum este cunoscut, Parlamentul a adoptat, în această săptămână, un alt proiect de lege inițiat de UDMR care atribuie, din nou, personalitate juridică direcțiilor financiare din județe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel