Guvernele, acces la WhatsApp, Skype, WinRAR și VLC Player. Cetățenii, spionați

interceptari
interceptari

Ai folosit WhatsApp, Skype, WinRAR și VLC Player, descărcate legal? Guvernele au avut acces la datele tale, în ultimii ani.

 Cel puțin șapte guverne au cumpărat de la hackeri o formă avansată de software de supraveghere, cunoscut sub numele de "FinFisher", avertizează cercetători în securitate online, citați de Internet Bussines Times.
FinFisher este vândut guvernelor globale și agențiilor de informații și poate fi folosit pentru a urmări feedurile webcam, apăsări de taste, microfoane și navigarea pe web. Ipoteza confirmate în această săptămână fusese lansată de câțiva ani de WikiLeaks.

Instrumentele de supraveghere digitală ar fi comercializate de o firmă internațională  și au fost vândute în trecut regimurilor autoritare din țări ca Bahrain, Egipt și Emiratele Arabe Unite (EAU). În luna martie a acestui an, compania a participat la o conferință sponsorizată de agenția guvernamentală britanică de cybersecurity.
Joi, 21 septembrie, experții Eset au susținut că au fost descoperite variante noi de FinFisher în șapte țări, dintre care două au fost vizate de atacurile MitM la un nivel ISP - spyware.
Au fost afectate WhatsApp, Skype, Avast, VLC Player și WinRAR, aplicațiile putând fi utilizate abuziv de hackeri. Procesul de infectare stealth a fost descris ca fiind "invizibil cu ochiul liber".

Cele șapte țări nu au fost numite din motive de securitate, a spus Eset. WhatsApp și VLC Player nu au oferit o poziție pentru revista citată. Un purtător de cuvânt al Microsoft, referindu-se la Skype, a declarat că protecția cloud antivirus Windows Defender deja identifică automat și blochează malware-ul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel